Siirry pääsisältöön

lauantaiaamun parhautta

Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän pidän näköjään hitaista aamuista. Siitä, kun voi istua nojatuolissa kirjan kanssa ja juoda samalla teetä. Siitä, kun ympärillä on hiljaista. Siitä, kun on vielä hämärää ja voi lukea lukulampun valossa kirjaa. Siitä, ettei ole kiire minnekään. Siitä, ettei ole pakko aloittaa aamua aamupalalla vaan voi sen sijaan aloittaa aamun teellä. Myöhemmin on aikaa aamupalalle.

Harmi vaan, ettei arkena tällaisen ajan järjestäminen ole mahdollista. Tai on, jos heräisin tarpeeksi ajoissa. Mutta tällä hetkellä 6.40 on aivan tarpeeksi varhain.... Tällä hetkellä työt tosin sallivat sen, että yhtenä arkiaamunakin voi herätä vasta 7.15 ja silti ehdin olla kotona tunnin. Tunnissa teehetken ehtii jo järjestää. Moni valitsisi hieman pitempään nukkumisen, mutta itseni olen löytänyt useimmiten sängyn sijasta nojatuolista fiilistelemässä aamua.

Ja sitten ne lauantaiaamut. Useimpina lauantaiaamuina (jos en ole viikonloppureissaamassa jossakin) ehdin majoittua nojatuoliin tunniksi tai kahdeksi. Ja nimenomaan kirjan ei läppärin kanssa. Kirjan kanssa on vain se oma tunnelmansa. Ja nykyään kun ei voi enää tehdä sitä samaa mitä teininä eli lukea päivästä 6-10 tuntia... Joten 2 tuntia viikonlopusta kirjalle on aika parhautta... Toisaalta mikä estäisi järjestämästä joskus "kirjaviikonloppua", mutta useimmiten kuitenkin se sosiaalinen elämä vie voiton kirjasta.

Ja nyt valmistautumaan ihanien ystävien häihin :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…