Siirry pääsisältöön

lukupiiri

Reilu vuosi sitten perustin ystäväni L:n kansa lukupiirin (P kutsuu tätä L-piiriksi erinäisistä historiallisista syistä), joka on kokoontunut aina kerran kuussa. Ollaan luettu hyviä kirjoja, jees-kirjoja ja muutama katastrofikin on tullut valittua. Ollaan astuttu myös ulos mukavuusalueilta jonkin verran. Kävijämäärät Lukupiirissämme ovat vaihdelleet huimasti. Vähimmillään meitä on ollut paikalla 2 (tämä on tainnut tapahtua vain kerran) ja viimeisimmässä kokoontumisessa oli osallistujaennätys: 7 höpöttävää naispuolista henkilöä. Lukupiirimme pyrkii keskittymään kirjoihin, mutta suurena osana siihen kuuluu myös jutustelu kirjaan liittyvistä asioista tai hieman muistakin... :). Lukupiirissämme on monta hienoa asiaa kuten se, että heeei me luetaan kirjoja. Ja kirjat on aina aika ihana asia. Ja mielettömän hienoa on ollut myös näin aikuisena tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa ajatuksia sellaisten ihmisten kanssa, joita ei vielä kovin hyvin tunne.

Viime kertainen Lukupiirimme parisen viikkoa sitten kokoontui täällä mun luona. Tarjosin vuohenjuustoleipiä ja halloumisalaattia. Halloumisalaatista on muodostunut viime aikoina mun suosikkisalaatti. Ja sen ohjehan on tällainen:

Halloumisalaatti
1 pkt halloumia
1 punasipuli
salaattia sopivasti
minitomaatteja
viinirypäleitä
avokado
pinjansiemeniä
cashewpähkinöitä

kastike:
½ appelsiinin mehu
suunnilleen saman verran öljyä
½ silputtu chili (ilman siemeniä)
1 valkosipulin kynsi pienistettynä
pippuria
suolaa

Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin ruskeaksi ja anna jäähtyä sen minkä ehtii. Kuullota myös punasipuli (ja lisää siihen halutessasi hieman hunajaa). Paahda pinjansiemenet ja jos siltä tuntuu myös cashewpähkinät. Sekoita salaatti ja lisää kastike. Itse pidän tästä salaatista eniten, kun se on oikeasti salaatinkastikkeesta kostea. ...mutta mä oonkin yleisesti ottaen kastikkeiden ystävä...

Kommentit

  1. Tätäkin pitää koittaa! Halloum on aika ihanaa. :) Ostin itseasiassa siihen sun kasviskeittoon eilen ainekset, mutten jaksanut tehdä sitä tänään, sillä tulin kipeäksi.. Toivottavasti huomenna olisi virtaa jo himpun verran enemmän!

    VastaaPoista
  2. Mulla on ollut nyt koko kevää kestänyt halloumfanitus menosssa. Se on vaan niin hyvää. Taidanki tehdä huomenna jälleen tätä salaattia itselleni iltaruoaksi... Paranemisia :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…