Siirry pääsisältöön

Street Gastro


 Vietin ystäväni N:n kanssa mukavan illan kaupungilla. Siinä puolen vuoden tapahtumien (joita on muuten paljon... tämän viimeisen puolen vuoden aikana on tapahtunut hämmentävän paljon. Itse asiassa ylipäätänsä reilun vuoden aikana on tapahtunut paljon...) päivittämisen ohella tuli myös nautittua Street Gastron antimista. Street Gastro on katuruokakoju, joka löytyy Sofiankadulta tuomiokirkon ja kauppatorin läheisyydestä. Leivät ovat ilmeisesti itse leivottuja ja ne täytetään tilattaessa. Mukaamme lähti vege-täytteinen sekä kanatäytteinen leipä. Kummatkin saivat aikaa kehuja ja vatsat tulivat täyteen, vaikkei leipä kooltaan ihan hirmuinen ollutkaan (täytteitä kyllä oli aika mielettömän paljon).


Uhmasimme myös lokkeja ja istuimme syömään leipämme tuomiokirkon portaille. Olin kuullut huhuja, että lokit ovat aika nopeasti lokkeilemassa paikalla. Nyt saimme syötyä leipämme lähes kokonaan ennen ensimmäistä iskua. Loppujen lopuksi lokit veivät kuitenkin voiton ja saivat jäädä putsailemaan leivistä tippuneita salaatinjämiä meidän siirtyessä parempaan (ja lämpimämpään) paikkaan. Valintamme osui tällä erää Kluuvissa sijaitsevaan Fratelloon. Jos et ole täällä ennen käynyt, mene ihmeessä. Kiva kahvila, jossa oli myös hyvää haudutettua teetä ja mukavaa palvelua.

Kommentit

  1. Mä yritin kerran mennä Fratelloon, mutta se oli ihan täynnä. Sen jälkeen en ole yrittänytkään, kun kuulin, että sieltä saa loistavaa kahvia ja yleensä ne jotka osaa tehdä hyvää kahvia ei jostain syystä ymmärrä mitään haudutetun teen valmistamisesta. :D Tämä siis typerä stereotypia, jonka todistit yllä vääräksi. Täytyy käydä munkin kokeilemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti oikein googlata edellisen keskustelun perusteella se La Torrefazione (jota sä ilmeisesti tarkoitit). Ja oon käynyt muuten sielläkin teellä. Ja sielläkin oli ihan hyvää teetä :) ja se on paikkana aika kivan symppis.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…