Siirry pääsisältöön

Aamupaloja

Tänä viikonloppuna on syöty hyvin (ja paljon). Perjantai-illalla meillä oli ihania ystäviä kylässä ja heitä odotellessa tuli suunniteltua samalla seuraavan aamun aamupalaa. Ja mietittyä sitä, että miksi normiviikonloppuina ei tule tehtyä aamupalaa. Päätinkin yrittää tsempata tässä lähiaikoina. Ei tarvitse olla vieraita tai special-päivää, jotta voisi tehdä kivan kotiaamupalan.

No, mutta loppujen lopuksi löysin ihanan simppeliltä vaikuttavan munakasmuffinssiohjeen. Ja munakasmuffinsseja syntyi loppujen lopuksi vieraille lauantaiaamulla sekä isänpäiväaamiaiselle tänään. Ja kyllä, tästä tuli mun vakioaamupalaherkku varmasti. Nopeaa, helppoa ja vielä herkullistakin.

Oma ohjeeni noudattelee pääsääntöisesti 52 weeks of deliciousnessin reseptiä. Mutta loistava reseptihän tämä on myös siksi, että näihin voi upottaa käytännössä mitä vain jääkaapista sattuu ylimääräisenä löytymään.  Lisäksi nämä on hyviä niin kylminä kuin lämpiminäkin.


Munakasmuffinssit (8 kpl)
n. ½ dl kinkkua silputtuna
n. ½ dl paprikaa silputtuna
n. ½ dl juustoraastetta
n. ½ dl tuoreita yrttejä silputtuna (itse laitoin basilikaa ja ruohosipulia)
6 kananmunaa
mustapippuria myllystä, hieman yrttisuolaa ja hieman tavallista suolaa

Sekoittele kaikki ainekset kunnolla sekaisin isossa kulhossa. Nostele kauhalla taikinaa muffinssipellille. Itse laitoin muffinssipellille hyvin öljytyt paperiset muffinssivuoat, mutta silikoninen muffinssivuoka voisi toimia hyvin (omani oli salaperäisesti hukassa). Munakasmuffinssit tahtoivat nimittäin öljyämisestä huolimatta jäädä kiinni paperisiin vuokiin.
Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Muffinssit turpoavat selkeästi ja ovat ottaneet väriä pintaan, kun ovat valmiita. Ja omani ainakin lässähtivät huomattavan paljon pienimmiksi uunista ulos tultuaan.

Ja kuten kuvista näkee, muutakin kuin munakasmuffinsseja oli tarjolla :)

Kommentit

  1. Nam! Kuulostaapa herkullisilta. Näitä voisikin testata joskus, tällaiset kun ovat ns. helppoa syötävää ja niitä voi helposti laittaa esille tarjolle vs. normimunakas, joka on vähän vaikeampaa tarjoiltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla joskus. Ja parasta tosiaan oli se, että yhteensä näihin meni aikaa suunnilleen 20 minuuttia (mukaan lukien paistoaika) :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…