Siirry pääsisältöön

Kaksi kuukautta jouluun

...ja siitä huolimatta viikonloppuna iski hämmentävä joulufiilis. Viitteitä siitä oli ollut jo Annelin ja Onnelin talvi -elokuvassa, mutta viikonloppuna rupesin jo suunnittelemaan joulua ja join ekan kerran tälle vuodelle glögiäkin. H ä m m e n t ä v ä ä. En nimittäin ole mitenkään erityisesti jouluihminen. Pidän kyllä joulusta ja joululoma on aina tervetullut. Olen myös aina tykännyt leipoa ja askarrella, mutta en kuitenkaan ole (muistaakseni) missään vaiheessa erityisesti suunnitellut joulua.

No, nyt olen. Kaivelin viime vuodelta säästetyt joululehdet ja rupesin mietiskelemään, mitä tämän vuoden joululta haluaisin. Lukitsin jo (omassa päässäni tosin vain) viikonlopun, jolloin leivon tyttösten kanssa ekan kerran piparkakkuja. Mietiskelin mihin täällä uudessa kodissa joulukuusi (niin pitkällä en sentään ole, että haluaisin aidon joulukuusen, muovinen kelpaa hyvin) sijoitetaan. Pohdin lahjoja. Mietin jopa jouluaaton ohjelmaa. Ja mietin myös, mitä joulujuttuja laitetaan mihinkin.

Musta taitaa tulla tänä vuonna jouluihminen... En tiedä pääsenkö tästä yli :D. Mutta jouluruokaihminen musta ei varmastikaan tule tänäkään vuonna. Ajattelin pyrkiä skippailemaan meidän omasta joulusta jälleen kerran ne perinteiset jouluruoat (varsinkin, kun kukaan muukaan meidän joulunviettäjistä ei ole yltiöpäinen jouluruokafani).

Mutta siis, 2 kuukautta siihen, että voi todeta joulun olevan täällä. Wow.

Kommentit

  1. Samaisen elokuvan nähneenä, alkoi joulun odotuksen fiilstely pikkuhiljaa nostaa päätään :) Tosin tänä vuonna täällä kerrostalo-kodissa ei ehkä niin suurella tunteella tule joulua laitettua, mutta kyllähän sitä jo lasten takia pitää jonkin verran... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      Meilläkin on nyt jouluna pienemmätkin tyypit, joten senkin takia on ihan kiva, että tekee mieli laittaa joulua...

      Poista
  2. Uudessa ihanassa kodissa on upeaa viettää joulua. Ei ihme, että joulukärpänen on puraissut sua! :)

    Täällä on yksi metsähullu! Metsät ovat niin ihania. Siellä unohtaa kaiken turhan, tyhmän ja ikävän. <3

    Blogissani on sulle 11 pientä matkatarinaa -haaste. Reipasta viikonloppua!
    https://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2015/10/23/liebster-award-11-pienta-matkatarinaa/

    p.s. Hommatkaa aito kuusi. Se jos joku tuo joulun kotiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset haasteesta, yritän ehtiä sen jossain välissä miettiä :)

      Luulen, ettei meille tänäkään vuonna tule aitoa kuusta. Ollaan vähän liian laiskoja siihen.... :D Mutta tekokuusi saattaa ilmaantua olohuoneeseen jo useamman päivän ennen jouluaattoa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj