Siirry pääsisältöön

Malmin Gate1 ja sunnuntaibrunssi


Viikko sitten sunnuntaiaamulla pukeuduimme lämpimästi ja hyppäsimme pyörien selkään. Tälläkin kertaa suuntana oli Malmin lentokenttä ja Gate1:n brunssi.  Matkalla piti pysähtyä muutaman kerran kuvailemaan pakkaspaikkoja. Jonka seurauksena poljin hengästyneenä muita kiinni...

Sunnuntaisin Gate1:lla on nykyään teemabrunssit (tosin tämän sain tietää sähköpostilla, nettisivuilta en asiasta löytänyt mainintaa) ja tällä kertaa teemana oli pikkuherkut. Pieniä herkkuja pöydästä löytyikin. Täytettyjä voileipiä, pasteijoita, salaatteja, juustoja, leikkeleitä. Hieman meidän populaation alamittaisilla oli vaikeuksia löytää itselleen sopivaa syötävää, mutta muutaman ennakkoluulon ylityksen jälkeen jokainen sai vatsansa täyteen ja pääsi siirtymään jälkkäripöytään.

Jälkkäripöytä oli monipuolinen ja herkullinen. Ei mitään ihmeellistä, mutta hyvää.
Brunssiin kuului tuttuun tapaan mehut (tosin tällä kertaa mentiin sekamehuilla, hieman olisin kaivannut tuoremehua) sekä tee/kahvi.  Ja näkymät olivat tuttuun tapaan kivat, useampi pienlentokone ehti nousta ja laskea brunssimme aikana.

Sunnuntaibrunsseille ei voi tehdä pöytävarauksia (ainakaan sähköpostitiedon mukaan, nettisivuilta en löydä mainintaa tästäkään), mikä kannattaa huomioida. Itse olimme paikalla hieman ennen paikan aukeamista (aukeaa klo 11.00) ja pääsimme hyvin valitsemaan seurueellemme paikat. Pöydät kuitenkin täyttyivät nopeaan ja noin puoli tuntia myöhemmin saapuneet seurueet joutuivat odottelemaan vapautuvia pöytiä.

Ai niin, ja hinta oli edelleen todella miellyttävä. Aikuisilta 10 euroa, lapsilta 5 euroa. En kykene ymmärtämään, kuinka saavat brunssin pysymään kannattavan, mutta meidän populaatio kiittää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…