Siirry pääsisältöön

kotiseutulomailua

Vaistomaisetsi otsikoin tämän kotiseutulomailuksi. Mutta mitä oikeastaan tarkoittaa kotiseutulomailu? Onko kotiseutu se seutu, mistä on kotoisin vai se seutu, missä asuu nyt (ja missä koti on)? No, tässä tapauksessa tarkoitan kuitenkin lomailua synnyinseudullani.

Ennen tätä kesää on ollut parin kesän tauko, etten ole kovin pitkiä aikoja kotiseudullani kesäisin ollut. Erinäisistä syistä olen matkaillut jossakin päin maailmaa tai ollut sidottuna pääkaupunkiseudulle. Tänä kesänä tämä asia kuitenkin korjataan jälleen. Pitkästä aikaa siis vietän 1½ viikkoa kotiseudulla maalla.

Kotikotona kesävierailun ehdottomiin plussiin kuuluu aitassa nukkuminen.


 Aitta on iso hirsiaitta, jonka yhdessä huoneessa majailen. Aikojen saatossa olen nukkunut ympäriinsä kotitilallani (talvisin yleensä olen tyytynyt nukkumaan sisätiloissa. Kesäisin olen etsiskellyt aina hieman viileämpää nukkumapaikkaa). Yhden kesän vietin käytännössä teltassa, muutaman kesän nukuin leikkimökissä, pari kesää meni pienemmässä aitassa ja tässä isossa aitassa olen viettänyt jo monta kesää (parempi olisi ehkä sanoa, että olen nukkunut täällä monena kesänä. Viime aikoina kesävierailut kun ovat lähinnä olleet viikonloppuvierailuja) parissa eri huoneessa. Aitassa nukkumisen huonona puolena on pienoinen ötökkäkammoni... Pyrin välttämään kaiken maailman ötököiden, joita tässä huoneessa aivan varmasti on, ajattelemista. Kovin moneen ötökkään en ole vielä täällä ehtinyt onneksi törmätä ja onneksi vuoteen yläpuolella on hyttysverkkoviritelmä, joka pitää useimmat ötökät kaukana poissa.


  ...tosin ekana iltana löysin hyttysverkon sisäpuolelta "katosta" kohtuullisen ison koppakuoriaisen... Syke nousi taas miljoonaan, mutta onnistuin kuitenkin siirtämään ötökän erinäisten lehtiviritelmien avulla hieman vapaammille alueille (toivottavasti se on tajunnut kaivautua jostain lattialaudan välistä jo kauas pois)

Toinen mielettömän iso plussa on puusauna ja saunavasta. Vasta kuuluu niin kesään (talvisin en sitten koskaan olekaan vastonut. En ole koskaan testannut pakastettua tai kuivattua saunavastaa). Ja lähellä virtaavaa joki ja siellä uiminen ovat myös niin kesää.

Tokihan plussia on paljon muitakin (ja miinuksia kohtuullisen vähän). Kesä ja maaseutu ovat vaan niin rentouttavia. Tähän voisi todeta vielä erään läheisen (täällä läheinen on mitä vaan 0 - 100 km väliltä. Tämäkin on ihastuttavaa) ratsastustilan vanhan mainoslauseen "Kyllä maalla on mukavaa!"

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj