Siirry pääsisältöön

Liikuntaa ja kulttuuria

Eilinen päivä oli kovin liikunnallinen (tai no ainakin aika) ja myös kulttuurillinen. Päivän saimme varsinaisesti P:n kanssa käyntiin vasta puolen päivän aikaan ja silloin menimekin saman tien Uimastadikalle. Uimme alkuun 1 kilometrin ja pitkän uimatauon jälkeen tuo meinasi kyllä välillä tehdä tiukkaa... Mutta olipas kyllä pitkästä aikaa ihanaa taas uida ulkoaltaassa. Ja radalla ei onneksi ollut mieletöntä tungostakaan. Uinnin jälkeen olikin sitten hyvä rentoutua pari tuntia lehtien ja kirjojen parissa altaan reunalla. Joku kerta pitää mennä myös pelaamaan pingistä Stadikalle. Sekin näytti olevan mahdollista. Kuinkahan olen sen aiemmin missannut.

Illalla sitten suuntasimme Suomenlinnan kesäteatteriin katsomaan Ronja Ryövärintyttären. Matkalla ilmeni, ettei P ole koskaan lukenut Ronja Ryövärintytärtä (eikä edes katsonut elokuvaa). Ihmeellinen on elämä.
Teatteriesityksenä Ronja ei mielestäni ollut aivan parasta antia, mutta kesäteatteri tuo siihen oman nautittavuutensa. Ilmeisesti pääosan esittäjä oli ainakin ehtinyt kesän aikana vaihtua. Sikäli harmi, että alkuperäinen esittäjä oli saanut arvosteluissa paljon positiivista huomiota. Mutta kyllä tämä uusi Ronjakin oli hyvä. En netistä löytänyt mitään tietoa, että Tommi Korpela olisi ollut yksi ryöväreistä, mutta ainakin yksi oli kovin Tommin näköinen. Mene ja tiedä sitten. Mutta hyviä suorituksia oli paljon ja positiivinen olo jäi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…