Siirry pääsisältöön

Pasta alla norma

Useita vuosia sitten kävimme lomailemassa viikon Sisiliassa. Reissu oli kerrassaan mahtava ja Sisilia valloitti sydämen kyllä täysin. Ruokapuolelta parhaiten jäi mieleen Pasta alla norma (itse en ole kovin kalan ystävä, joten kasvisruoat miellyttivät enemmän...), jota onkin sitten tullut tehtyä aika vakituisesti reissun jälkeen. Usemapaa ohjetta on tullut kokeiltua, mutta nykyisin oma Pasta alla normani valmistuu suunnilleen tällä ohjeella:

Pasta alla Norma (kahdelle)
1 munakoiso
1 pieni sipuli
5 kunnolla kypsää tomaattia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
Ricotta-juustoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
(chilimauste)
Tuorepasta

Viipaloi munakoiso n.½ cm viipaleiksi. Kuumenna öljy (tätä tarvitsee reilusti) pannulla ja paista munakoisoviipaleet pannulla kullanruskeiksi molemmilta puolin. Viipaleita on hyvä tarkkailla aika ahkerasti, etteivät ne pala. Paistamisen jälkeen leikkaa viipaleet esim. neljään tai kuuteen osaan ja siirrä syrjään odottamaan.

Kuullota pannulla pilkottu sipuli ja pilkottu valkosipuli. Voit lisätä tässä vaiheessa myös hieman chilimaustetta pannulle. Lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja anna muhia kastikkeeksi. Periaatteessa mitä kauemman kastike saa muhia sitä parempi. Lisää kastikkeeseen munakoisot ja mausta tuoreella basilikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen ricottajuustoa ehkä n. puolen purkin verran. Juuston ei tarvitse sulaa kastikkeeseen. Keitä pasta (itse käytän useimmiten tuorepastaa, mutta usein tämä ruoka tarjotaan pennepastan kera) ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Tarjoa tuoreen basilikan kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …