Siirry pääsisältöön

Sunnuntaipyöräily

Sunnuntai oli pitkästä aikaa liikuntapäivä. Lauantaina P korjaili mun vanhan pyörän itselleen ja sunnuntaina sitten poljettiin. Lähdettiin liikkeelle Leppävaarasta ja poljettiin rantaraittia pitkin Otaniemen ja Westendin ohi Haukilahteen. Haukilahden paviljongissa kävimme syömässä sunnuntailounaaksi salaatit. Suosittelen varsinkin vuohenjuustosalaattai. Haukilahdesta jatkoimme matkaa Matinkylän ja Kivenlahden ohi Saunalahteen, jonne rantaraitti käsittääkseni päättyy. Käsittääkseni siksi, että matkalla olleet opasteet eivät kyllä aina olleet ihan selvimmästä päästä... Raittia on pääsääntöisesti osoittamassa n.15 cm x 15 cm -kyltit ja jokaisessa risteyskohdassa sai kyllä aika ahkerasti kuikuilla, kääntyykö reitti. Ja silti yleensä aina, kun reitti kääntyi, etummaisena polkenut sai käydä tekemässä u-käännöksen. Ihan pikkuisen ehkä kaipaisin sellaisia kääntymisen osoittamia kylttejä...  Mutta joka tapauksessa Rantaraittia oli todella hyvä polkea. Pääsääntöisesti reitti meni aivan rantaa pitkin hiekkapolkuja (tai no ehkä kapeita teitä) pitkin. Välillä poljettiin myös asfaltilla. Sää myös suosi. Aluksi saimme hieman tihkusadetta niskaan, mutta lopulta se vaihtui lämmittäväksi auringon paisteeksi.  Leppävaarasta Saunalahteen matkaa kertyi 36 km.

Saunalahden jälkeen sitten lähdimme suunnistamaan takaisin Leppävaaraan. Pääsääntöisesti menimme mutulla, mutta pari kertaa oli pakko vilkaista ZTE:n kartasta apua...  Ja jälleen peräänkuuluttaisiin opasteita Espoon kaupungilta... Reittimme vei meidät nimittäin Espoon keskuspuistoon, jossa päädyimme seuraamaan Kauniainen-kylttejä. Ja nyt kylttejä ei kyllä ollut tarpeeksi. Suuntavaisto sentään pelasi sen verran, että jossain vaiheessa olimme vakuuttuneita siitä, että olimme tehneet suuren u-käännöksen. ZTE:tä vilkaisemalla saimme tästä varmuuden. Lähdimme siis taas mutulla suunnistamaan ja kyllähän sitä perille löydettiin. Mutta kaikki olisi silti ollut kovin paljon helpompaa, jos opasteita olisi tarpeeksi...  Paluumatkalla pysähdyimme vielä Kilon ABC:lle jäätelölle. Leppävaaraan päästyämme kilometrejä oli kertynyt yhteensä 57 ja  pyöräilyyn aikaa oli mennyt 3h 20min.

Polkemisen aikana tuli myös paljon "en ollut koskaan ennen käynyt"-kokemuksia. Rantaraitti Matinkylästä Saunalahteen, Espoon keskuspuisto ja Kilon ABC. Viimeinen ei kyllä ehkä ollut kovin suuri kokemus, mutta ensimmäinen kerta sekin...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…