Siirry pääsisältöön

möllötysilta

Tänään piti tehdä illalla paljon kaikkee, kuten mennä jumppaan (Elixian Power). Mutta olin jotenkin niin ärtynyt töiden jälkeen, että en sitten jaksanut.... Sen sijaan tulin kotiin ja kaivoin pakastimen kätköistä itse tehtyä daim-piirakkaa (on muuten niin hyvää... ja täynnä kaloreita ja hiilareita ja...) ja haudutin vihreetä teetä. Näiden herkkujen kanssa sitten käperryin kirjaa lukemaan sohvan nurkkaan. Helpotti. Ärsytys väheni...

En oikein ees tiiä, että mistä tuo mun ärtymys sai alkunsa. Kaiketi siitä, että tänään oli niiiin kiire päivä töissä. Tiesin sen kyllä etukäteen ja olin siihen mielestäni jo henkisesti valmistautunutkin, mutten näköjään tarpeeksi. Valmistelin siis iltapäivän tapahtumaa kaikkien omien töiden lisäksi ja käytännössä siis juoksin paikasta toiseen. Ja mua ihan pikkasen ärsytti se, ettei kukaan tarjoutunut millään tavalla auttaan... Toisaalta oisin voinut itse kysyäkin enemmän apua, mutta sen yhden kerran kun kysyin, niin kyseinen ihminen oli sitä mieltä, että koska hänellä on ollut niin kiire koko päivän, niin nyt hän tarvitsee rentoutumisaikaa. Ei siinä mitään, hyvä, että kertoi sen. Mutta silti mua jäi vähän kaiveleen...  Ja sen on tyhmää, tiedän sen. Minuu vain ihan pikkasen ärsyttää se, että multa kysytään tosi paljon apua ja mä lähes tulkoon aina olenkin valmis auttamaan ja tekemään hieman ylimäärästä...  Mutta sitten toisin päin tää homma ei oikein toimi. Noh, ei se mitään. huomenna on uusi päivä. Tosin kiireinen sekin, mutta ei ehkä niin stressaava. Silloin tarvitsee hoitaa vain omat perushommat ja ehtiä yhteen koulutukseen ajoissa.
Ja tänäänkin siis sain parilta työkaverilta päivän päätteeksi tosi positiivista palautetta ja ne autto ideoimaan seuraavaa vastaavaa tapahtumaa. Ja tuo kyllä piristi, mutta ei näköjään tarpeeksi....

No, nyt sitten keskityn hitaaseen elämään keittelemällä punajuuria punajuurikeittoa varten. Ja koska se on hidasta puuhaa, niin tässä ei voi onneksi kiirehtiä minnekään. mitä nyt vähän pitäis siivota ja pakata, mutta ehkä sitten myöhemmin. Ennen tätä myöhemmin-aikaa ajattelin käydä vielä saunassakin.

Onneksi pian on kuitenkin viikonloppu (tää on ehkä jo hieman epätoivoista näin tiistaina...).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj