Siirry pääsisältöön

Muista aina: Liikenteessä

...monta vaaraa ompi eessä. ...varsinkin pyöräillessä.
Mua alkaa pikku hiljaa kauhistuttaan ihmisten piittaamattomuus pyöräteitä kohtaan. Vaaratilanteita tulee niin sairaan paljon vastaan. Ja kuitenkin pyörällä on yleensä aika paljon nopeutta ja vaikka kuinka yrittää havainnoida ympäristöään, niin ei millään ehdi havainnoida joka ikistä koiraa ja lasta ja lastenvaunua.... Pahimmat ovat kyllä ehdottomasti koirat flex-hihnoissa. Olisiko liikaa vaadittu, että omistajat pitäisivät koiransa edes samalla puolella katua kuin itse ovat... Ja ehkei siinä kevyen liikenteen väylällä ole pakko pitää sitä flexiä täysin vapaana... Flexin narua on nimittäin todella todella vaikeaa nähdä kauemmas, ja jos koira vielä sattuu olemaan jossain puskassa niin tadaaa, satavarma kolari edessä...  Ja miten kummassa voi olla vaikeaa lukea niitä liikennemerkkejä ja huomata maahan maalattuja polkupyörien kuvia... Kyllä, se todellakin meinaa sitä, että siinä on pyörätie. Ei jalkakäytävä, ei tie, jossa voi mennä lastenrattaiden kanssa. Se on pyörätie. Tarkoitettu siis pyörille. Vain pyörille. Ja silloin tällöin myös mopoille.

Ja sitten ne risteykset. Itse pyrin siis väistämään risteyksissä kaikkea mahdollista, koska jostain syystä ihmisllä on sellainen kuva, ettei pyöräilijää tarvitse koskaan väistää. Mielenkiintoisin tapaus on suojatie. Tästä suurin osa ihmisistä on vakaasti sitä mieltä, ettei pyöräilevää pyöräilijää tarvitse väistää koskaan suojatiellä. Pelottavinta oli, kun kerran lentokenttäbussissa kuuntelin kahden bussikuskin keskustelua aiheesta suojatie. Kummatkin olivat vakaasti sitä mieltä, että pyöräiljä rikkoo aina lakia ajaessaan suojatiellä, ja että periaatteessa pyöräilijää ei siis tarvitse silloin väistää. ...ja nämä olivat siis ammattikuskeja!
Suosittelisin vakaasti liikennesääntöihin tutustumista ja varsinkin tähän suojatieasiaan .
SIIS jos pyörätie on olemassa ennen suojatietä ja jatkuu myös suojatien jälkeen, saa pyöräilijä ajaa suojatiellä ja autoilijan on väistettävä normaalien väistämissääntöjen mukaan. Eli autoilija voisi katsoa sitä kolmiota, joka on aika usein ennen risteyksissä olevia suojateitä.... Kolmio = väistä kaikkea...

Huoh. Mulla nousee savu korvista...
Ja kyllä, olin siis tänään pyöräilemässä. Ja vajaan 40 km aikana kohtasin niin monta mielenkiintoista tulkintaa liikennesäännöistä....

Ja sitten rauhoittavan vihreän teen pariin syvään hengittäen. Ja onhan meillä tietenkin myös niitä autoilijoita, jotka ovat selvillä liikennesäännöistä ja noudattavat nitä. Ja myös niitä jalankulkijoita. Tänään vaan osui liikaa epämääräisiä tilanteita eteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…