Siirry pääsisältöön

Teinifiilistelyä

Tänään on ollut jälleen hidas päivä. Ainut, minne oli pakko ehtiä, oli jumppa. Ja koska heräilin itsekseni suhteellisen aikaisin, niin sinnekään ei tullut kiire. Ehdin hyvin juoda teetä, lueskella lehtiä ja järjestää sukkalaatikkoa (kaikki normisukat olivat hukassa ja puolisukilla ei enää oikein tarkene). Muun päivän olen kuluttanut käymällä hieman kaupoilla, tekemällä ruokaa (josta ei tullut niin hyvää kuin oisin halunnut :/ ) ja hieman siivoilemalla.

Teinifiilistelyfiilis tuli kuitenkin siinä kohdin, kun käperryin parin työjutun kanssa sohvan nurkkaan. Koska lauantaita ei kuulu käyttää töiden tekoon, piti siitä tehdä hieman mukavampaa. Siispä töiden teko kului vihreää teetä siemaillen ja kuunnellen Bon Jovin These Days -CD:tä... Töiden teko tosin välillä häiriintyi, kun oli pakko lauleskella kappaleiden mukana... Onneksi meillä on suhteellisen hyvin äänieristävät seinät naapureihin. Ja tuli kyllä niin teiniolo.

Mietin samalla, että mulla teininä musiikin kuuntelu oli nimenomaan vapaa-aikaa. Saatoin lukee kirjaa musiikin soidessa taustalla ja samoin kaikki automatkat kuluivat korvalappustereoiden viihdyttämänä. Läksyjä tehdessä kuuntelin musiikkia harvemmin ja kokeisiin lukiessani en muistaakseni koskaan. Tämän hetken teinit taitavat kuunnella paljon enemmän musiikkia. Itse asiassa tosi moni aikuinenkin kuuntelee tällä hetkellä enemmän musiikkia kuin mitä mä teen. Mä haluan suojella kuuloani, joten kuuntelen todella harvoin kuulokkeilla ipodia. Oikeastaan vain lentäessä ja lenkeillä. Näitä kumpiakaan ei osu edes joka viikolle, joten useimmiten ipod makaa jossain hukassa...  Ilmeisesti tästä on jotain hyötyä ollut, koska ainakin vielä kuulen heinäsirkkojen sirityksen kesäisin. Tajusin muuten juuri, etten mä kuuntele kotona oikein stereoitakaan iltaisin. Lähinnä viikonloppuisin. Joskus ruokaa laittaessa on kiva saada oikeanlaista tunnelmaa musiikin avulla, mutta siihenpä se taitaa useimmiten jäädäkin. Työpäivien jälkeen kaipaa lähinnä hiljaisuutta...

Tämän illan ratoksi voisin vielä kaivella hieman tuota CD-laatikkoa ja kuunnella kenties muitakin teiniajan hittejä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…