Siirry pääsisältöön

joulun odotusta

Mulla ei ole muutamaan vuoteen ollut oikein mitenkään suurta joulufiilistä. Eikä joulunodotusfiilistäkään. Mutta tämä vuosi tekee ainakin joulunodotusfiiliksen suhteen poikkeuksen. Olen nimittäin nyt jo ruvennut fiilistelemään tulevaa joulua ja miettimään joulukoristeita ja joulukortteja ja joululahjoja ja jouluruokia ja...

Joulufiilistely lähti käsistä (tai siis turposi suuriin mittoihin) siinä vaiheessa, kun luin muutamasta blogista jouluun liittyviä juttuja ja ostin vielä ystävältäni J:ltä partiolaisten joulukalenterin. Nyt mun tekis mieli jo hakee kellarista sellanen kattoon ripustettava paperinarusta tehty pallo ja kiinnittää sen sisäseiniin jollakin konstilla jouluvalot ja kaivaa keittiön jouluvalo esiin ja täyttää maljakko joulupalloilla ja jouluvaloilla ja...  Ja siis kotikotona käydessä mä kaivoin äidin resepteistä piparkakkutaikinankin ohjeen! minä, joka en oo kertaakaan kymmeneen vuoteen (eli poissa kotikotoa asuessani) tehnyt pipareita.... 

Tämän vuoden joulufiilikseen vaikuttaa mitä luultavimmin se, että ensimmäisen kerran 10 vuoteen vietän joululomastani suurimman osan ajasta täällä omassa kodissa. Tosin aaton ympärillä vietän 4 päivää kotikotona, mutta sen jälkeen on vielä aikaa viettää kotonakin joulua :) P siis ajelee halki euroopan joulun pyhien aikaan, mä vietän ne kotikotona ja pyhien jälkeen me sitten vietetään oma minijoulu kotona. ihastuttavaa. Ja on siis joku syy, tehdä omastakin kodista jouluinen. ...tosin mä en malttais odottaa... Ehkä tässä marraskuun alun kunniaksi voi piakkoin ruveta laittaan vaikka parvekkeelle joulukaamosvaloja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…