Siirry pääsisältöön

munakoiso-jauhelihavuoka

Tämän reseptin pohjana oli moussakan ohje ja alunperin olin moussakaa tekemässäkin. Ruoan tekemisen aikana havaitsin kuitenkin kaapeissani pieniä puutteita + moussakaan tuleva juustokastike ei oikein sytyttänyt. Tällainen siitä sitten tuli. Vähän niinkuin lasagne, mutta ilman pastaa.

Munakoiso-jauhelihavuoka
1 iso munakoiso (kenties kaksikin)
suolaa
öljyä reilusti
tomaatti
400g jauhelihaa
iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
mausteita: suolaa, mustapippuria, thai green currya (tätä tupsahti mukaan vahingossa, mutta ei ainakaan tehnyt pahaa), paprikamaustetta, chiliä
yrteillä maustettu tomaattimurska
tuorejuustoa n. 100g (aurinkokuivattu tomaatti -maku)
2dl kuohukermaa
juustoraastetta

Viipaloi munakoiso n. sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja anna itkeä n. 30min. Huuhtele tämän jälkeen viipaleet kylmällä vedellä + kuivaa ne. Paista viipaleet öljyssä (ja nehän imevät sitä aika reilusti) kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Siirrä sivuun odottamaan ja halutessasi pienennä viipaleita vielä. Paista jauheliha sekä kuullota sipulit. Yhdistä ja mausta. Lisää sekaan tomaattimurska, kerma ja tuorejuusto. Anna kastikkeen muhia n.5 min (kauemmalla hauduttamisajalla siitä tulee varmasti vielä herkullisempaa). Tee uunivuoan pohjalle kerros munakoisoista + viipaloidusta tomaatista. Kaada päälle puolet jauhelihakastikkeesta. Lisää kerros munakoisoja ja kaada päälle loput jauhelihakastikkeesta. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa n. 1h.

Kommentit

  1. ihana resepti, tarpeeksi yksinkertainen. Toteutettu kesökodissamme Turkissa pari kertaa. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :). Taidanpa itsekin taas pitkästä pitkästä aikaa tehdä tätä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…