Siirry pääsisältöön

Viikonloppu itselle

Koska viime ajat töissä ovat olleet aika hektisiä (ja eikä tiedossa mitään suurempaa töiden vähenemistä ole näköpiirissä) päätin pitää kotiviikonlopun, joka oli omistettu vain itselleni. En sopinut treffejä kenenkään kanssa enkä myöskään nähnyt ketään tuttua. En muutenkaan suuremmin aikatauluttanut viikonloppuani. Lähes koko viikonloppu meni olemiseen. Istuskelin sohvalla, lueskelin kirjaa. Katsoin tv:tä ja kudoin sukkaa. Venyttelin. Korjasin kokeita (töistä ei kokonaan päässyt irti, mutta rauhallisella tahdilla ja ilman stressiä valmiiksi saamisesta, sekin sujui aika rennosti). Nukuin pitkään. Nautin.

Kävin myös sekä perjantaina että lauantaina jumpassa (ne olivat lauantai-illan leffassa käynnin lisäksi ainoat aikataulutetut asiat). Ja varsinkin lauantain pilates sopi jotenkin niin hyvin tähän viikonloppuun. Tuli niin rentoutunut olo ja silti kropassaan tunsi tekevänsä töitä. Siirryin pilateksesta vielä Delibee Corneriin nautiskelemaan teetä ja lueskelemaan kirjaa.

Ruokaankaan en ole tänä viikonloppuna pahemmin uhrannut aikaa ja vaivaa. Tein perjantaina yhtä ruokaa, jota olenkin pienin variaatioin syönyt koko viikonlopun.

Tämä oli hyvä ja ihanan rauhallinen viikonloppu. Tästä okin hyvä sitten aloittaa ensi viikko, joka on taas todella kiireinen... Mutta nyt ei paina univelka ja jo korjattujen kokeiden ansiosta, sitä ei tarvi stressata alkuviikosta.

Kommentit

  1. Hei! Sinulle on tunnustus blogissani: http://petranmaailma-kivoijutui.blogspot.com/2011/10/tunnustuksia-osa-3.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…