Siirry pääsisältöön

musiikin pakkokuuntelua

Kuten varmaan on joskus tullut mainittua, en kuuntele kotona pahemmin musiikkia. Töissä meteli on välillä sitä luokkaa, että hiljaisuus kotona on erittäin tervetullutta vaihtelua. Toki joskus ruokaa laittaessa tykkään tunnelmoida sopivan taustamusiikin kera ja viikonloppuisin saatan kuunnella muutenkin musiikkia. Mutta tämän talouden stereot ovat todella harvoin käytössä (en myöskään kuuntele radiota kuin autoa ajaessa).

Viimeisen viikon sisällä olen kuitenkin pakkokuunnellut Pirates of the Caribbeanin soundtrackeja... Ja ne alkavat kyllä tulla pikku hiljaa korvista ulos. Työpaikan pikkujouluissa teemana on tänä vuonna merirosvot ja alun aarresuunnistuksen taustamusiikkina on tarkoituksena olla jotain pelottavaa/merirosvomaista musiikkia. Ja sitä olen nyt sitten näiltä levyiltä etsinyt. Kolmea levyä olen kuunnellut (mun pää ei ole kestänyt kuin yhden kuuntelukerran jokaisesta) ja kaikilla levyillä on juuri teemaan sopivia kappaleita, mutta en ole vielä oikein osannut valita, että mikä näistä olisi tarkoitukseen paras....  Helpointahan Kätevintähän olisi tieten valkata jokaiselta levyltä parhaat kappaleet ja polttaa niistä yksi uusi cd. Mutta ei ja ei  ja ei... Mun pää ei kestä sitä, että kuuntelisin jokaisen kappaleen uusiksi ajatuksella läpi ja näkisin vielä sen vaivan, että leikkaaliimaisin sopivan uuden levyn kasaan...  Päädyn siis ehkä arpomaan loppujen lopuksi jonkin noista kolmesta.

Tänään sitten merirosvokappaleiden tullessa jo korvista ulos, otin seuraavan urakan... Kirjastossa oli nimittäin sopivasti joulupöytä esillä ja siinä oli sopivasti joulucd:itä... Lainailin sitten niistä muutaman ja nyt pitäisi kuunnella kaikki läpi ja päättää, mikä tai mitkä, olisivat sen arvoisia, että niitä voisi kuunnella myös jouluna... 

Kuuntelulistalla siis tällä viikolla ovat:
Wolcum Yule (Celtic and British Songs and Carols)
Anita Baker: Christmas Fantasy
The Cherry Tree (Songs, Carols & Ballads)

Samaan syssyyn tarkoituksena olisi myös kaivella omat laatikot ja etsiä ne muutamat joulucd:t, mitkä jo omistan.

p.s. lähestyvän joulun kunniaksi vaihdoin taustakuvankin vihdoin ja viimein. Tähän asti olen yrittänyt uskotella, että kesä on melkein vielä. ....Nyt sen voi ehkä jo unohtaa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…