Siirry pääsisältöön

Latvatähti uupuu

Nyt alkaa olla joulu tässä kodissa laitettu. Hyvä niin, koska kohta suuntaan joulun pyhien viettoon kotiseudulle. Viikonloppuna virittäydyin joulutunnelmaan Kauneimpien joululaulujen ja pipareiden leivonnan parissa. Kauneimmat joululaulut olivat jälleen kerran niin kauniit. ...tosin jatkuva vesisade palautti kyllä kotiin kävellessä taas karusti maan pinnalle...  

Tänään sitten kokosin elämäni ensimmäisen kerran (näitä asioita on tullut tälle joulukuulle enemmänkin näköjään...) tekojoulukuusen. Ja ööh, siihen tarvii yllättävän paljon voimaa. Siis siihen, että saa sen jalkaosuuden niin hyvin paikoilleen, että kuusi olisi suorassa (ja silti tuo taisi jäädä himpun verran vinoon). Hieman säälittävän näköinen rääpälehän tuo on, mutta kuusi kuitenkin. Valojen ja koristeiden (punaiset pallot) kanssa se näyttää jo ihan kuuselta. Tosin latvatähden se kyllä tarvitsee ehdottomasti. Ei kait siis auta kuin suunnata huomenna oletettavasti kamalaan ruuhkaan Selloon ja kaivaa jostakin tähti. Tänä vuonna se kyllä taitaa olla vain nopeiten löytyvä inhimillisen hintainen. Ensi vuonna voi harkita panostamista.

Suurin osa joululahjoistakin on pakattu. Tosin yhdet sukat on vielä kesken (huomen illalla ne voisivat ehkä valmistua), muutamat päättelemättä ja ne kaikki pakkaamatta. Huomisillalle riittänee siis puuhaa... 

Ja latvatähti taitaa uupua tällä hetkellä myös itsellä. Tänään olen hukannut töissä ainakin 2 lappua (onneksi kumpikaan niistä ei ole korvaamaton), työkaveri on kiikuttanut mun perässä 2 muuta lappua, koska jätin ne jonnekin. Kotona haudutin teetä 1h 30min, koska unohdin sen kokonaan. Ja se teekannu oli siis koko ajan aivan nenän edessä...  Onneksi kohta on joululoma ja saa hieman tyhjätä päätä...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…