Siirry pääsisältöön

Joulukuun luetut

Tässä kuussa olen lukenut aika paljon kirjoja, jotka olin lukenut jo aiemminkin. Onneksi olen varustettu niin huonolla muistikortilla, ettei uudestaan lukeminen haitannut ollenkaan. En kuitenkaan muistanut, kuinka kirja päättyy.... Useimmiten sentään parin ensimmäisen sivun jälkeen tajusin, että kirja onkin tuttu.... Mutta tapahtumat pysyivät unholassa erittäin hyvin.

Anna Jansson: Outoja lintuja
Dekkari, jossa oli niin paljon tuttuja kohtia, että olin varmasti lukenut aiemmin. Kaiketi. Hyvää luettavaa.

Enni Mustonen: Jääleinikki
Lainasin Saksa-yhteyden takia. Kuvasi mielestäni hyvin ajankohdan Saksaa. Romanttista hömppää pääasiallisesti.

Leena Lehtolainen: Kuolemanspiraali 
Lukupiirin kuukaudenkirja. Olin lukenut aiemmin. Ja silti en muistanut murhaajaa...  Tosin arvasin sen samassa kohdin kuin taisin arvata viimeksikin...

Cathy Kelly: Unelmista totta
Tämäkin luettu aikaisemmin.... Viihdyttävää hömppää. Sopivan paksu, ettei loppunut kesken :)

Robert Goolrick: Luotettava vaimo
"Unohtumaton murhaballadi 1900-luvun alun Amerikasta". En tiedä oikein, että mitä murhaballadi tarkoittaa, enkä oikein tiedä, että oliko kirja unohtumaton. Mutta ihan mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Pidän historiallisista romaaneista ja tämä oli sellainen. Kirjan yhteydessä tuli pohdittua sitä, kuinka suuri merkitys sillä onkaan, millaisen alun saa elämälleen.

Neil Gaiman: Hautausmaan poika
Astuin ulos mukavuusalueeltani ja luin työkaverini suositteleman suhteellisen uuden nuortenkirjan. Ja pidin. Kirja on hieman fantasiaa. Tai ehkei fantasiaa perinteisesti. Kirja on yliluonnollisuuteen myönteisesti suhtautuva.... Kivaa luettavaa, juuri sopivaa joulun rentoutumiseen.

Nick Hornby: Skeittari
Jatkaa nuorisokirjojen linjaa. Kirja on kirjoitettu teini-ikäisen pojan näkökulmasta. Kirjan pääteemana on pojan tyttöystävän raskaus. Suosittelisin kaikille teineille, jotka haaveilevat vauvoista... Suomessa tämä ei tosin taida olla kovin yleistä (ainakaan en ole törmännyt tällaiseen) toisin kuin ilmeisesti Englannissa. Kirjaa lukiessa tuli mietittyä, että olinko itse teininä noin naiivi ja noin tietämätön ja noin pihalla arkielämän asioista (ja väittäisin, että en.... ainakaan noin pahasti.... ).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …