Siirry pääsisältöön

Yhden hengen taloudesta kahden hengen talouteen

P:n oleillessa muilla mailla asustelin meidän kotia pääsääntöisesti yksin. Tosin puolet viikonlopuista olin muualla tai meitä oli täällä kaksi. Mutta kuitenkin. Nyt kuukauden kahden hengen talouden pystyssä olemisen jälkeen voikin havaita, kuinka selkeästi kaksi ihmistä on enemmän kuin yksi.

Ensinnäkin meidän pesukone kärsii varmaan suuresta shokista. Sitä käytetään nimittäin todella usein. Jos se ennen pyöri ehkä kerran viikossa (tai jopa hieman harvemminkin hyvinä viikkoina), niin nyt se pyörii 3-6 kertaa.... Osansa tähän tekeen P:n treenivaatteet.

Tiskikone on myös tainnut saada hengenahdistuksia. Sitäkin käytetään lähes joka päivä nykyään. Tai vähintään 2 päivän välein.

Jääkaappi varmaan kokee lihoneensa aika monta kiloa. Siellä on nimittäin nykyään jotenkin kamalasti ruokaa. Ja sitä ruokaa meneekin jotenkin kovin paljon (okay, yksin asuessa sitä tuli ehkä käytyä aika usein syömässä jossain muualla...).

Imuri on myös yskien joutunut sen tosiseikan eteen, että lomapäivät ovat ohi. Itse en ole kovin suuri imuroinnin ystävä ja nyt taloudessa on joku, joka sentään sietää imurointia.

Kahvinkeitin sen sijaan itkeskelee yksinään laatikossa. Vielä 2 vuotta sitten ahkerassa käytössä ollut vempele saa nimittäin jatkaa eloaan laatikossa. P kyllä juo kahvia, mutta on myös addiktoitunut sen verran teehen, ettei viitsi kaivaa kahvinkeitintä esille.

Kodinkoneiden hengenahdistusten lisäksi tähän kuukauteen on kuulunut myös kotiin tuotuja tulppaaneita (siitä olikin aikaa, kun joku oli tuonut mulle kukkia) :), yllätyksenä hankitut etukäteislaskiaispullat, yhteisiä aamuteehetkiä ja hirrrrveän paljon sosiaalista elämää.  Niin ja lisäksi olen löytänyt itsestäni pienen mökittäytyjän. Silloin kun P on treeneissä, olen löytänyt itseni useimmiten kotoa.... Tässä on tullut sen verran vähän aikaa vietettyä aikaa vain itseni kanssa, että kaipaa sitä omaa aikaa. Sitä, että on kotona ihan yksin eikä tarvitse puhua kenellekään mitään. Tämä johtunee ehkä siitä, että kahden vuoden aikana oppi arvostamaan sitä omaa aikaa ja hiljaisuutta + töiden takia päivisin tällaista ei todellakaan ole kuvioissa....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…