Siirry pääsisältöön

Yhden hengen taloudesta kahden hengen talouteen

P:n oleillessa muilla mailla asustelin meidän kotia pääsääntöisesti yksin. Tosin puolet viikonlopuista olin muualla tai meitä oli täällä kaksi. Mutta kuitenkin. Nyt kuukauden kahden hengen talouden pystyssä olemisen jälkeen voikin havaita, kuinka selkeästi kaksi ihmistä on enemmän kuin yksi.

Ensinnäkin meidän pesukone kärsii varmaan suuresta shokista. Sitä käytetään nimittäin todella usein. Jos se ennen pyöri ehkä kerran viikossa (tai jopa hieman harvemminkin hyvinä viikkoina), niin nyt se pyörii 3-6 kertaa.... Osansa tähän tekeen P:n treenivaatteet.

Tiskikone on myös tainnut saada hengenahdistuksia. Sitäkin käytetään lähes joka päivä nykyään. Tai vähintään 2 päivän välein.

Jääkaappi varmaan kokee lihoneensa aika monta kiloa. Siellä on nimittäin nykyään jotenkin kamalasti ruokaa. Ja sitä ruokaa meneekin jotenkin kovin paljon (okay, yksin asuessa sitä tuli ehkä käytyä aika usein syömässä jossain muualla...).

Imuri on myös yskien joutunut sen tosiseikan eteen, että lomapäivät ovat ohi. Itse en ole kovin suuri imuroinnin ystävä ja nyt taloudessa on joku, joka sentään sietää imurointia.

Kahvinkeitin sen sijaan itkeskelee yksinään laatikossa. Vielä 2 vuotta sitten ahkerassa käytössä ollut vempele saa nimittäin jatkaa eloaan laatikossa. P kyllä juo kahvia, mutta on myös addiktoitunut sen verran teehen, ettei viitsi kaivaa kahvinkeitintä esille.

Kodinkoneiden hengenahdistusten lisäksi tähän kuukauteen on kuulunut myös kotiin tuotuja tulppaaneita (siitä olikin aikaa, kun joku oli tuonut mulle kukkia) :), yllätyksenä hankitut etukäteislaskiaispullat, yhteisiä aamuteehetkiä ja hirrrrveän paljon sosiaalista elämää.  Niin ja lisäksi olen löytänyt itsestäni pienen mökittäytyjän. Silloin kun P on treeneissä, olen löytänyt itseni useimmiten kotoa.... Tässä on tullut sen verran vähän aikaa vietettyä aikaa vain itseni kanssa, että kaipaa sitä omaa aikaa. Sitä, että on kotona ihan yksin eikä tarvitse puhua kenellekään mitään. Tämä johtunee ehkä siitä, että kahden vuoden aikana oppi arvostamaan sitä omaa aikaa ja hiljaisuutta + töiden takia päivisin tällaista ei todellakaan ole kuvioissa....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj