Siirry pääsisältöön

Copas y Tapas


Tätä ravintolaa olen halunnut jo pitemmän aikaa kokeilla. Vihdoin ja viimein aika oli sopiva ja suuntasimme Fabianinkadulla sijaitsevaan ravintolaan . Ravintola oli valitsemanamme iltana aika täynnä ja istuimmekin ns. baarin puolella. Se ei tunnelmaa haitannut yhtään, mutta ehkä seuraavalla kerralla tekisin pöytävarauksen.

Ravintolalla on, ainakin mun tuntemista ravintoiloista, hieman poikkeava toimintaperiaate. Ravintolassa ei ole ruokalistoja, vaan tilaaminen tehdään täysin juttelemalla tarjoilijan kanssa. Aluksi kerrotaan nälkäisyyden aste, ja valitaan siis joko kolmen, neljän tai viiden tapaksen lautanen. Tapaksia ei valita itse, vaan tarjoilijalle kerrotaan toiveet. Tapasten tullessa pöytään tarjoilija esittelee jokaisen tapaksen. Ja olihan ne hyviä. Tapakset eivät ole ns. perinteisiä tapaksia vaan hieman fuusiokitchen-henkisiä. Tapakset eivät mitenkään erityisesti ole juuri espanjalaisia vaan niissä on myös erittäin paljon suomalaisia aineksia ja ajatuksia.

P ei esittänyt tapasten suhteen mitään vaatimuksia, itse toivoin omani ilman kalaa tai äyriäisiä. Ja hyviä saatiin kummatkin. Ihania raikkaita aineksia, hyviä leipiä, hyviä lihoja. Kaikki oli niin hyvää. Jälkiruoaksi nautimme vielä Crema Catalanat ja ne kyllä kruunasivat aterian. Ja palvelu. Se oli todella todella hyvää. Selvästikin ilta oli kiireinen, mutta silti tarjoilija ehti hyvin jutustella.

 Hinnaltaan tämä ei ole edullisimmasta päästä (5:n tapaksen rypäs maksoi muistaakseni 22 €), mutta oli kyllä ehdottomasti hintansa väärti. Myös kokeilemamme viini oli todella hyvää. Tästä ravintolasta tykkäsin todella todella paljon ja menen kyllä uudestaankin :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...