Siirry pääsisältöön

Lint remover - pieni ihme

Meidän talouteen muutti muutama viikko sitten tällainen:



Tämä pikkuinen vehje on nypynpoistaja. Googlailin aikani tällaista etsien, koska mun käyttämä termi oli nukanpoistaja... Joka tapauksessa tällä paristokäyttöisellä vempeleellä voi poistaa vaatteista ne ärsyttävät nypyt (mä nyt yritän oppia kovasti tämän termin). Ja ainakin tähän asti laite on toiminut loittavasti. Pidensin sillä juuri huomattavasti erään neuleen elinkaarta. (Ja tämä laite ei ollut kallis, jotain 10 €.)
Saatuani tämän laitteen ensimmäisen kerran käteeni sain jonkinlaisia takaumia lapsuudesta. Meillä on varmastikin ollut tällainen, mutta epäilen, etten ole todellakaan tiennyt, mihin sitä käytetään. Olen varmaan luullut laitteen liittyvän jotenkin parranajoon....

Kommentit

  1. Mulla on ollut samainen vehje jo useamman vuoden, ja se on kyllä kätevä! Vaikka mun yksilöni on ainakin tosi hidas ja nukkasäiliö tulee helposti täyteen (tai no, mä usein poistan nyppyjä villasukista yms, mistä sitä tavaraa tosiaan irtoaa), mutta ihan näppärä käyttää vaikka telkkaria katsellessa. Kiva, että saa rakkaille vaatteille lisää käyttöikää.

    VastaaPoista
  2. tuonkin version nukkasäiliö tulee aika nopeesti täyteen. Villasukkiin en ookkaan tuota tajunnut vielä käyttää... se voisikin olla seuraava projekti.

    Hauskaa pääsiäisviikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. Mä kuulin tällaisesta pari vuotta sitten ja yritin silloin etsiä sitä Turun kaupoista, mutta Stockalta oli myyty loppuun ja muista ei löytynyt. Olin unohtanut koko laitteen olemassa olon, joten hyvä että muistutit! Mistä ostit tuon?

    VastaaPoista
  4. koska mä olin juuri ostohetkellä hieman laiska ja saamaton, niin P kävi hakees sen Sellosta. Se osti sen joko Cittarista tai prismasta, mutta prismoissa sitä ainakin on. Markettikamaa siis.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…