Siirry pääsisältöön

tynkäviikko


Kuvassa oleva päivän lounas sai kateellisia huokauksia osakseen. Ei sillä, olisin mäkin huokaillut, jos jollakin muulla olisi ollut tällainen mukana...  ...ja tämä oli sitten tämän viikon kolmas päivä kun söin sushia, hups...

Sushin syömisen lisäksi tää viikko on ollut muutenkin omituinen. Oon koko ajan päivissä sekaisin, kun maanantai "puuttui". Muuteki tällä viikolla on ollut säätöä suuntaan jos toiseen. Tiistai oli tavallinen työpäivä, mutta keskiviikkona olin  todella erilaisissa ympyröissä verrattuna normaaliin työpäivääni. Tänään oli työpäivän päätteeksi 2 tunnin koulutus: 40 ihmistä ahdettuna suhteelliseen pieneen tilaan, jossa oli 10 tietokonetta, joita käytettiinkin vielä. Alkuasetelmaan nähden koulutus meni todella hyvin. Ei hysteerisiä kikatuskohtauksia, ei tuskastuneita huokauksia. Suuri merkitys oli kyllä kouluttajalla, se ei hermostunut vaikka meillä olikin jo pieniä vaikeuksia keskittyä aina 100 %:sti asiaan. Huomenna olisikin sitten taas tavallinen työpäivä.

Pitänee muuten totutella näihin erikoisiin viikkoihin tämän kevään aikana. Ei taida nimittäin olla huhti-toukokuussa kovin montaa täyttä työviikkoa. Mikä on toisaalta aika kiva juttu, toisaalta pitäisi nyt ihan oikeasti laskea oma aikatauluni ja pitää huolen, että se toteutuu.... 

Kommentit

  1. Ongelma nelipäiväisissä työviikoissa vaan on se, että viiden päivän työt pitäisi kuitenkin tehdä joka viikko... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei onneksi pääsääntöisesti oo tuota ongelmaa töissä, kun suurin osa töistä on kuitenkin nimeomaan päivien mukaan. Mutta kieltämättä neljä päivää aiheuttaa pientä kiirettä ja panikointia kaikkien palavareiden, suunnitteluiden ja ns. ylimääräisten tehtävien kannalta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…