Siirry pääsisältöön

tynkäviikko


Kuvassa oleva päivän lounas sai kateellisia huokauksia osakseen. Ei sillä, olisin mäkin huokaillut, jos jollakin muulla olisi ollut tällainen mukana...  ...ja tämä oli sitten tämän viikon kolmas päivä kun söin sushia, hups...

Sushin syömisen lisäksi tää viikko on ollut muutenkin omituinen. Oon koko ajan päivissä sekaisin, kun maanantai "puuttui". Muuteki tällä viikolla on ollut säätöä suuntaan jos toiseen. Tiistai oli tavallinen työpäivä, mutta keskiviikkona olin  todella erilaisissa ympyröissä verrattuna normaaliin työpäivääni. Tänään oli työpäivän päätteeksi 2 tunnin koulutus: 40 ihmistä ahdettuna suhteelliseen pieneen tilaan, jossa oli 10 tietokonetta, joita käytettiinkin vielä. Alkuasetelmaan nähden koulutus meni todella hyvin. Ei hysteerisiä kikatuskohtauksia, ei tuskastuneita huokauksia. Suuri merkitys oli kyllä kouluttajalla, se ei hermostunut vaikka meillä olikin jo pieniä vaikeuksia keskittyä aina 100 %:sti asiaan. Huomenna olisikin sitten taas tavallinen työpäivä.

Pitänee muuten totutella näihin erikoisiin viikkoihin tämän kevään aikana. Ei taida nimittäin olla huhti-toukokuussa kovin montaa täyttä työviikkoa. Mikä on toisaalta aika kiva juttu, toisaalta pitäisi nyt ihan oikeasti laskea oma aikatauluni ja pitää huolen, että se toteutuu.... 

Kommentit

  1. Ongelma nelipäiväisissä työviikoissa vaan on se, että viiden päivän työt pitäisi kuitenkin tehdä joka viikko... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei onneksi pääsääntöisesti oo tuota ongelmaa töissä, kun suurin osa töistä on kuitenkin nimeomaan päivien mukaan. Mutta kieltämättä neljä päivää aiheuttaa pientä kiirettä ja panikointia kaikkien palavareiden, suunnitteluiden ja ns. ylimääräisten tehtävien kannalta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...