Siirry pääsisältöön

Villipuutarha: luksusaamiainen

Aamiaispaikkoihin tutustuminen jatkuu. Tällä kertaa suuntasimme Kallioon Kauppa & Kahvila Villipuutarhaan. Villipuutarhassa on lauantaisin tarjolla luksusaamiainen kahdessa kattauksessa. Jos tänne haluaa, on pöytävaraus tehtävä hyvissä ajoin. Pöytiä kahvilassa taitaa nimittäin olla 7 (tai sinne päin) ja ovat ilmeisesti käytännössä aina täynnä.

Luksusaamiainen oli todella virkistävä tuttavuus. Pöydissä oli valmiina odottamassa lasilliset marjasmoothieta ja heti pöytään saavuttua tarjoiltiin alkumaljat (alkoholitonta skumppaa ja omenamehua, herkullista). Lisäksi aamiaiseen kuului herkkulautaset, jotka kummatkin otimme kasvisversioina. Lautasilta löytyi erilaisia salaatinlehtiä, täytetyt paprikat, juustoja, hedelmiä, vihanneksia sekä levitettä. Lisäksi pöytään tuotiin korillinen leipää ja juomaksi sai kahvia tai valitsemaansa teetä.
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. 3 €:n lisämaksulla olisi tällä kertaa saanut jälkiruoaksi juustokakkua, mutta kumpikin meistä oli niin täynnä, ettei kakkua kokeiltu. Tämä paikka saa ehdottomasti plussat ihanan persoonallisesta sisustuksesta (wc kannattaa muuten käydä katsomassa), pöytiin tarjoilusta, ystävällisestä palvelusta ja maittavasta ruoasta. Ei valitettavaa :)

Kommentit

  1. Kuulostaa ja näyttää aika söpöltä! :) Paikkaa on pitänyt munkin kokeilla jo pidemmän aikaa, mutta sopivaa ajankohtaa en ole vielä saanut löydettyä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...