Siirry pääsisältöön

7 randomia faktaa

Sain maajussin morsiamelta haasteen, jossa tehtävänä oli kertoa 7 randomia faktaa itsestäni. Tässäpä näitä sitten on:

1. Lapsena ja nuorena harrastin mielettömästi. Kävin partiossa, kuvataidekerhossa, liikuntakerhossa, soitin pianoa, soitin isoa kannelta ja olin muutenkin joka paikassa mukana. Vapaa-aikani oli kotikotona asuessani niin täynnä, että opiskelemaan lähtiessä päätin rauhoittaa hieman vapaa-aikaani (hyvä niin, koska opiskelut vei sen kyllä aika tehokkaasti...). Ja tällä linjalla olen pysynyt... Mun harrastukset on lähinnä kotona tapahtuvia (eli lähinnä lukeminen) tai sitten ne ovat satunnaisesti tapahtuvaa liikunnan harrastamista (näissäkin ongelmia tuottavat eniten sellaiset, joissa on viikottainen tietty aika harrastamiselle).

2. Edelliseen liittyen: luen paljon. Mulla on aina matkalle lähtiessä kirja tai kaksi (ettei vaan lopu kesken) mukana. Luen aina iltaisin ennen nukkumaan menoa ja usein myös syödessä aamupalaa tai välipalaa.

3. Pidän todella paljon töistäni. Monet ihmettelee sitä, koska työviihtyvyyttä alentavia mahdollisia tekijöitä voisi valitsemassani ammatissa olla aika monta. Mutta ei niitä oikeasti ole. Jatkaisin varmaan töissä vaikka voittaisin jonkun hillittömän rahasumman.

4. Mulla on pitkä selkä (ja lyhyet jalat), jonka takia paitojen löytäminen on välillä hyvinkin haasteellista. Housuissa on hieman sama löytämisongelma, mutta farkkujen lahkeet voi onneksi aina kääriä...

5. Haluaisin elää siistissä kodissa, mutta jotenkin mun ja P:n yhteisvaikutus ei toteuta tätä haavetta... Tämän takia vieraiden käynti on aina hyvä: sitä ennen on pakko siistiä paikat :)

6.Mulla on todella huono muisti liittyen nimiin tai faktoihin. Sen sijaan mun mieleen jää erittäin hyvin  päivämäärät, sovitut menot ja jotkut toimintatavat (kuten minkä protokollan mukaan jotkut asiat töissä pitää hoitaa... Aikoinaan olin myös haka luettelemaan vaatimukset eri opiskelupaikkoihin).

7. Mulla on aina lämmin (tai jopa kuuma) paitsi uimaan mennessä....  Järveen tai mereen uimaan meneminen on aina pieni kauhistus, varsinkin jos ranta on todella hitaasti syvenevä... Laituri olisi pelastus. Siitä pääsee veteen nopeasti. Jos laituria ei ole, on mun veteen eteneminen yleensä hyvin hidasta ja saatan ehkä ohimennen pyrkiä pääsemään jonkun toisen reppuselässä hieman syvemmälle, jotta kastautuminen voisi sitten loppujen lopuksi tapahtua nopeasti....

Jaan haasteen tällä kertaa Petralle, joka ei ole tainnut vielä tätä tehdä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…