Siirry pääsisältöön

Aakkoset: G niin kuin grillaus

Kesän yksi parhaista jutuista on grillaaminen. Hieman (tai no vähän enemmänkin) haaveilen isosta kaasugrillistä, mutta toistaiseksi tyydyn grillailemaan Opan sähkögrillillä. Opan sähkögrilliin lisäämme aina joko grillikiven, jonka päällä on kätevä paistaa lihaa yms. tai muurikkapannun. Muurikkapannua käytämme muurikkalettujen lisäksi myös erilaisten wokkimaisten hässäköiden paistamiseen.

Tänä vuonna grillikauden avaaminen jäi suhteellisen myöhäiseksi. Vasta viikko vapun jälkeen. Tällä kertaa valmistimme porsaan ulkofilepihvejä, maisseja sekä grillattua anasta ja lisukkeena salaattia.



Ulkofileepihvit
600g porsaan tai naudan ulkofilettä
3/4 dl soijakastiketta
3/4 dl öljyä
3/4 dl viinietikkaa
sinappia, valkosipulia, pippuria, oreganoa (ja kenties chiliä tai jotain muuta kivaa, mitä sattuu olemaan)

Leikkaa ulkofile ohuiksi pihveiksi ja nuiji ne lihanuijan sileällä puolella vielä ohuemmiksi. Valmista marinadi ja laita pihvit marinadin kanssa muovipussiin tai kannelliseen astiaan. Anna pihvien maustua yön yli ja kääntele välillä. Grillaa (ja väriä näihin saa, kun ensin "sotkee" pannun tai paistoalusta marinadinesteellä ja paistelee sitä itsekseen... pihveistäkin tulee kivemman näkösiä tällä toiminnolla). Itse laitan pihvien päälle vielä ennen syöntiä aurajuustoa.

Ja kuuluihan grillikauden avajaisiin tietenkin myös skumppa :)


Kommentit

  1. Oi miten kivan ja herkullisen näköistä. Meillä ei oo vieläkään grillauskausi alkanut. Yleensä viimeistään vappuna ollaan aloitettu. Grilliherkut on ihania, varsinkin pekoniin kääritty parsa ja koskenlaskijatäytteiset herkkusienet. Nam. Freixenet kruunaa koko setin aika kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan yleensä vappuna grillikausi avattu, tänä vuonna jäi myöhäsemmäksi. Tänä vuonna oon kylläkin päättänyt käyttää paremmin hyväksi meidän parvekkeen ilta-aurinkoa ja vähintäänkin syödä enemmän partsilla :) Pekoniin käärittyä parsaa en olekaan muuten kokeillut, täytyykin pistää kokeilulistalle.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...