Siirry pääsisältöön

Brunssilla Dylanissa


Sunnuntaina suuntasimme Arabianrannan Dylaniin brunssille. Menimme klo 11.30 kattaukseen niin kuin muutama muukin.... Paikalla oli siis hirveä ryysis. Väkeä riitti vähän liiankin kanssa. Logistisesti tämä paikka ei ollut parhain. Noutopöydät oli aseteltu niin, että koko ajan joutui seisomaan jonossa ja väistelemään muita ja yrittämään olla tönimättä mitään tai ketään. Samoin tilan akustiikka oli aika huono. Meteli oli todella suurta.

Ruokatarjoilu sen sijaan oli oikein hyvä. Oli erilaisia leipiä, lämpimiä ruokia (paistettuja perunoita, nakkeja ja lihapullia), suuri valikoima salaatteja, paljon hedelmiä, jogurttia ja marjoja. Nälkä ei todellakaan jäänyt. Tosin miinuksena on mainittava, että lautaset olivat hivenen ärsyttävät. Olivat Kokon isot vadit, joissa on pieni keskiympyrä ja suhteellisen korkeat reunat. Tällaisiin oli hieman haastavaa kasata erilaisia ruokia ilman, että ne meni kaikki sekaisin keskenään.

Miinusta paikalle tulee mehujen mitättömästä valikoimasta. Mun mielestä aamupalaan kuuluu (appelsiini)tuoremehu, mutta Dylanista tätä ei löytynyt... Aluksi tarjolla oli punaista sekamehua, mutta ilmeisesti se loppui, koska sen jälkeen tarjolla oli jotain sitruunamehua, joka ei kyllä kolahtanut ollenkaan... Toinen miinus tulee jälkiruokapöydän suklaakakkupalasesta. Kakkupalanen oli aivan liian kuivaa ja muutenkin vähän omituisen makuista... Jäi muutaman haukun jälkeen syömättä :/

Sisarravintola Pitäjänmäen Dylan Pink kyllä voitti näiden kahden paikan välisen vertailun. Ei tämä kuitenkaan missään nimessä kuulunut heikoimpiin brunsseihin. Ja Arabianrannan ihanat maisemat kannattaa muuten käydä katsomassa, jos Dylaniin suuntaa.


Kommentit

  1. Mä oon niin samaa mieltä noista lautasista! Niistä syöminen oli tosi haastavaa. Lautanen kippasi koko ajan, jos yritti haarukoidan ruokaa sieltä reunoilta. Mutta salaattien valikoima oli kyllä mieletön.

    Dylan Pink vie kuitenkin voiton, sinne suuntaan kyllä jatkossakin mieluummin.

    VastaaPoista
  2. Juuri mietiskelin, että pitäisi ehkä oikein kalenterista katsoa, milloin olen seuraavan kerran sunnuntaina kotosalla, jotta voisin mennä Dylan Pinkiin jälleen... :) (Tulipas lausehirviö)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...