Siirry pääsisältöön

Huhtikuussa luetut

Lucy Dillon: Eksyneiden sydänten koti
Lämminhenkinen ja romanttinen (kuten kirjan kannessa kerrotaan) kuvaa hyvin tätä kirjaa. Hyvä ehdokas kuukauden hömpäksi (tässä kuussa niitä näyttää riittävän... syytän stressiä...). Helppoa luettavaa, ei mitään erityistä.


Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi
Kiva kirja. Toisaalta realistinen ja toisaalta ei yhtään. Pidin kirjailijan tyylistä esittää asiat ja juonikin oli kiva, vaikka loppu olikin pitkälti ennalta arvattava. Tykkäsin tästä kovasti.


Yoyo van Gemerde: Sushi & Chardonnay
Taisi viedä tällä kertaa "kuukauden hömppä"-tittelin. Mulle jäi jopa hieman epäselväksi, että miksi tämä kirja on kirjoitettu.... No, oli ainakin todella kevyttä luettavaa. Henkilöt ja juonenkäänteet pistivät hieman ärsyttämään ja jotenkin tuli sellainen olo, ettei tällaisia ihmisiä voi olla olemassa. Ehkä niitä sitten kuitenkin voi, mutta mä en ehkä itse vaan hengaile sellaisten kanssa.

Jennifer Weiner: Rikoksia ja hiekkakakkuja
Kirjastossa tämä oli luokiteltu dekkariksi tai vastaavaksi. En nyt ihan itse allekirjoita tätä luokittelua, mutta jonkinlaista rikosta kirjassa selviteltiin. Enemmän kylläkin ehkä sattuman kautta. Kuukauden hömppä -kategoriaan sijoittuu tämäkin jollakin tavalla.


Sandra Brown: Hehkuvat Tunteet
Samoin luokiteltu kirja kirjastossa kuin edellinenkin. Ja hyvin samoin voisin kuvailla tätäkin kirjaa. Kevyttä hömppää, jossa samalla ratkaistiin jonkinlainen rikos.

Riitta Uosukainen: Liehuva liekinvarsi
Kuukauden lukupiirikirja. Suhtauduin etukäteen tähän kirjaan hyvin epäilyksellä, mutta toisaalta en tiennyt kirjasta juuri mitään. Loppujen lopuksi yllätyin positiivisesti. Itseäni kiinnostaa historia (myös lähi- ) ja politiikka, ja kumpaakin näistä tässä kirjassa oli. Monesta asiasta en ole Uosukaisen kanssa ollenkaan samaa mieltä ja kirjassa olevat ajatukset saivat välillä aikaan suurta ärsytystä. Kirja kuitenkin piti hyvin mukanaan, luin tämän yhtenä sunnuntaina kokonaan... Mutta mutta, kirja siis sisälsi monta kirjettä ja mielestäni ne kirjeet jäi kyllä täysin erillisiksi. Ja jotenkin tuli sellainen kuva, että Uosukainen on hieman katkera vanhoista asioista...

Hilkka Ravilo: Nimeltään Eerika
Ensimmäinen Ravilon kirjoittama kirja, jonka olen lukenut. Sen verran kirja piti koukussaan, että taidanpa lukea hieman lisää Ravilon teoksia. Kirjassa seurattiin Eerikan elämää pikkulapsesta yli 60-vuotiaaksi. Historia kolahtaa muhun aina, niinpä tämäkin kirja tuntui tosi mielenkiintoiselta. Ja tämän kirjan aiheisiin liittyen olen käynyt jo monta keskustelua ystävien ja tuttavien kanssa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…