Siirry pääsisältöön

lettupäivä

eikä mikä tahansa lettu, vaan muurikkalettu :).
Helatorstaina seuraan liittyi ystävämme O ja pikkuruinen S. Hyvässä seurassa lämpeni Opan sähkögrilli sekä muurikkapannu grillin päällä.

Muurikkaletut
1 l maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2,5 dl ohrajauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat kunnolla ja sekoita joukkoon puolet maidosta. Lisää jauhot vähitellen ja vatkaa voimakkaasti. Sekoita joukkoon suola, öljy sekä loput maidosta. Anna taikinan turvota ainakin pari tuntia. Itse valmistin taikinan tällä kertaa 2 päivää aiemmin, taikinan pitäisi säilyä jääkaapissa useamman päivän.

Pilvisestä säästä huolimatta lettujen paisto sujui ja letuista tuli maittavia

Lettujen kera tarjosimme mansikkahilloa + ranskankermaa (yllättävän toimiva yhdistelmä), mansikkarahkaa sekä suolaisena täytteenä jauhelihatäytettä (+tuorekurkkua).

Jauhelihatäyte
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria
n. 2tl kuivattua basilikaa
3 - 4 rkl tomaattisosetta
1 ranskankerma
loraus lihafondia

Paista jauheliha, lisää sipuli + valkosipulinkynsi ja paista sen verran, että sipulit kuullottuvat. Mausta ja maista. Lisää ranskankerma sekä lihafondi.


Kommentit

  1. Yummy! :P
    Mä en voi vieläkään uskoa tota ransankerma-juttua, vaikka sun blogi on varmaan jo kolmas jossa siihen törmään.. Voi kyllä olla, että seuraavalla lettukerralla ostan ihan pienen pienen ranskankermapurkin, ja TOSI ison kermapurkin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tää oli vasta eka kerta, kun kokeilin ranskankermaa (siis lettujen yhteydessä) ja yllätyin positiivisesti. Eihän se nyt ihan kerman veroista ollut, mutta ihmeellisen hyvin se mansikkahillon kaveriksi sopi :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…