Siirry pääsisältöön

parvekekuulumisia

Parveke alkaa vihdoin ja viimein olla kesäkunnossa (tosin ne lasit on edelleen pesemättä :/ ). P nikkaroi mun kasveille tämmöiset alustat jämälaudoista:


Kuvassa näkyvätkin hyvin suurin osa kasveista. Chilissä on jo paljon valmiita punaisia chilejä (niin paljon, että mä en oikein keksi, mihin niitä käyttäisin...)

ja tomaatissakin on jo raakileita :)


ja parvekelaatikossa majailevat siputlitkin ovat alkaneet kasvaa:

Yrttejä voisi jo käyttää ruokiin, mutta jostakin syystä nyt ei ole tullut tehtyä ruokia, joihin niitä tarvittaisiin....


Jee, kesä on täällä! ...ja lomakin pian :)

Kommentit

  1. Sä ootkin jo laittanut noi chilit ulos, mä en ole vielä uskaltanut.. Viikonloppuna voisi vaikka yrittää ennättää käydä kukkakaupassa. :)

    Mä muuten tein tänään niitä porkkanafetapihvejä tsatsikilla, törkeen hyviä! Tosin pihvien "taikinasta" sekä tsatsikista tuli liian vetisiä, sillä en kuivannut kurkkuja tarpeeksi, ja pihveihin törkkäsin liikaa jogurttia. Sen pihvien taikinan nesteitä painelin kuitenkin oikein urakalla siivilän läpi, jolloin sain taikinan tosi kuivaksi! Tsatsikin vetisyys ei sitten lopulta haitannut mitään, sillä se oli niin hyvää. :)

    Kiitos vielä vinkistä ja reseptistä. Omaan blogiini tulee varmasti tässä jossain välistä niistä myös juttu.

    VastaaPoista
  2. Chilit majailevat lasitetulla parvekkeella.... Tosin viime aikoina oon päättänyt karaista niitä ja oon pitänyt laseja osittain auki.

    Kiva, että porkkanafetapihveistä tuli hyviä :). Se jogurtin oikea määrä on kieltämättä haastavinta...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...