Siirry pääsisältöön

sormet mullassa

Näin keväisin se aina iskee: kaipuu omasta pihasta. Suurin syy siihen, miksi haluaisin asua seuraavaksi rivitalossa on se mukana tuleva oma piha (omakotitalostakin se toki löytyisi, mutta sellaiseen ei oo kyllä varaa näillä leveyksillä)...  Mä niin kaipaisin sitä omassa pihassa kukkapenkkien kuopsuttamista ja puutarhan suunnittelua ja kasvien istuttamista ja... Toisaalta järki kyllä kertoo sen, että esimerkiksi tänä keväänä ei olisi kyllä pahemmin ollut aikaa puutarhassa aikaa vietellä. ...Tosin ehkä oisin sitten järkännyt vapaa-aikani jotenkin toisin, mene ja tiedä.

Omaksi onnekseni omistan kuitenkin kivan parvekkeen, johon voin vähän suunnata puutarhainnostustani. Tänä keväänä parvekkeen laittaminen on vielä pahasti vaiheessa (lasit on vieläkin pesemättä ja muutenkin siellä on vielä pientä kaaosta), mutta kevään istutukset on tehty.

Ensin oli edessä reissu puutarhakauppaan. Sieltä mukaan lähti kassillinen taimia:


Seuraavaksi oli vuorossa reissu Ikeaan, josta lähti mukaan purkit, joihin pääsivät basilika, persilja ja ruohosipuli.


Lisäksi istutin parvekelaatikkoihin sipuleita (tästä voi tulla niiin kamalan näköistä, tai sitten idea toimii....) ja niiden sekaan heittelin jonkinlaista matalaa kesäkukkasekoitusta. Kotikotoa toin 2 amppelitomaattia ja lisäksi hankin vielä purkissa olevan chilipensaan. Näillä mennään tänä kesänä.

Haasteena tässä parvekeistutushommassa on sitten se, että kesän reissujen ajaksi pitää hankkia kasveille kastelija... Onneksi tänä vuonna on kiva kannu, millä kastella:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...