Siirry pääsisältöön

Sushi Art

Taannoin uimme ystäväni kanssa putkeen 2 km ja tätä merkkipaalua olimme päättäneet juhlistaa menemällä Tapiolan uimahallin lähistöllä sijaitsevaan Sushi Art -ravintolaan. Ikävä kyllä uintipäivä sattui olemaan maanantai ja maanantaisin kyseinen ravintola on auki vain lounasaikaan. Ei siis sushia palkkioksi silloin. Tässä vaiheessa olimme niin väsyneitä, että menimme läheiseen pizzeriaan juomaan jaffat... helpotti edes vähäsen suurta pettymystä.

Suuntasimme pari viikkoa myöhemmin sitten aukioloajat tarkistaneina uudestaan paikkaan. Pientä tuskaa tuotti menu, joka oli valtava... voi sitä valinnan vaikeutta. Loppujen lopuksi kaikille löytyi sopivat yhdistelmät :). Sushi Artin sushi on hieman kalliimman puoleista, mutta oli se myös hyvääkin. (Sushihammasta rupesi juuri kolottamaan...).Toinen seuralaisistani valitsi kalaisemman annoksen (ylempi kuva) ja itse tyydyin jälleen enemmän kasvisversioon (alempi kuva).


Kasvisversiooni tilasin muuten spicy kasvis-futon (nuo paksusta rullasta leikatut), joka oli kyllä todella suussa sulavaa...

Paikkana ravintola on todella pieni (olisikohan 6 tai 7 pöytää), joten pöytävaraus saattaisi olla paikallaan. Meillä kävi hyvä tuuri ja perjantai-illallakin saimme pöydän. Sisustuksellisesti tämä ei ollut kaikkein ihastuttavin (siksi siitä ei olekaan kuvia), mutta ruoan perään huokailen nytkin...

Kommentit

  1. Hah, taas uusi espoolainen ravintola joka pitää koittaa! Mua alkaa pian hävettää kun olen valinnat espoon ravintolatarjontaa lähes kaikille, täällähän on vaikka mitä kivoja paikkoja!

    VastaaPoista
  2. :D. Täytyy kyllä myöntää, että Espoon hyviä ravintoloita on hieman vaikea löytää. Ikänä kun ne eivät osu reitin varrelle eikä niitä oikein missään kaiketi mainostetakaan. Pitää siis kuulla aina suosituksia joltain muulta...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...