Siirry pääsisältöön

Baanalla

Käväisin eilen Baanalla. Siis täällä. Baana on 12.6.2012 entiseen ratakuiluun avattu kevyenliikenteen väylä, joka kulkee Ruoholahdesta Musiikkitalon kulmille. Mulle oli etukäteen hieman epäselvää (tunnen nolostuttavan huonosti edelleen Helsinkiä), että mistäköhän päin Ruoholahtea Baana alkaa, mutta hyvin löytyi. Baanalla oli sekä kävely- että pyöräilykaista ja lisäksi aika alkupäässä, Marian sairaalan kohdalla, oli koripallokenttä ja pingispöytiä.


Olin liikkeellä kävellen ja Baana oli osa mun reilun tunnin lenkkiä. Aloitin Hietsusta, sieltä suuntasin Ruoholahteen, Baanaa pitkin musiikkitalolle, sieltä Töölönlahden rantaan ja sitten takaisin Hietsuun. Sää ei ollut mitenkään erityisen lämmin ja tuuli todella kovasti. Baanalla tuulta ei kuitenkaan huomannutkaan; ratakuilu on ihan kätevä. Lenkkeily Helsingissä oli sen verran mukavaa, että sitä pitäisi kyllä tehdä useamminkin :).

Illalla päätin tyhjennellä jääkaapista ruoka-aineksia hieman pois ja seurauksena syntyi salaatti:


Salaattiin päätyi salaattia, paprikaa, kurkkua, tomaattia, nippusipulia, juustoraastetta (toimi muuten uskomattoman hyvin) ja pinjansiemeniä. Lisäksi tein salaatinkastikkeen öljystä, balsamicosta, valkosipulista ja rouhitusta mustapippurista + hunajasta. Lautasen reunalle pääsi myös parmesanista tehty "keksi" (raastettua parmesania pieneksi keoksi uunipellille. Pelti uuniin 200 C:een vajaaksi 10 minuutiksi, annetaan jäähtyä tämän jälkeen.).

Kommentit

  1. Mun on pitänyt myös käydä tuolla Baanalla. Kiitos siia postauksesta! Toivottavasti ehdin vielä kesäloman aikana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hauskaa baanailua, sitten kun sinne ehdit :). Ja voi sinne mennä loman jälkeen iltasinkin kävelemään :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...