Siirry pääsisältöön

Baanalla

Käväisin eilen Baanalla. Siis täällä. Baana on 12.6.2012 entiseen ratakuiluun avattu kevyenliikenteen väylä, joka kulkee Ruoholahdesta Musiikkitalon kulmille. Mulle oli etukäteen hieman epäselvää (tunnen nolostuttavan huonosti edelleen Helsinkiä), että mistäköhän päin Ruoholahtea Baana alkaa, mutta hyvin löytyi. Baanalla oli sekä kävely- että pyöräilykaista ja lisäksi aika alkupäässä, Marian sairaalan kohdalla, oli koripallokenttä ja pingispöytiä.


Olin liikkeellä kävellen ja Baana oli osa mun reilun tunnin lenkkiä. Aloitin Hietsusta, sieltä suuntasin Ruoholahteen, Baanaa pitkin musiikkitalolle, sieltä Töölönlahden rantaan ja sitten takaisin Hietsuun. Sää ei ollut mitenkään erityisen lämmin ja tuuli todella kovasti. Baanalla tuulta ei kuitenkaan huomannutkaan; ratakuilu on ihan kätevä. Lenkkeily Helsingissä oli sen verran mukavaa, että sitä pitäisi kyllä tehdä useamminkin :).

Illalla päätin tyhjennellä jääkaapista ruoka-aineksia hieman pois ja seurauksena syntyi salaatti:


Salaattiin päätyi salaattia, paprikaa, kurkkua, tomaattia, nippusipulia, juustoraastetta (toimi muuten uskomattoman hyvin) ja pinjansiemeniä. Lisäksi tein salaatinkastikkeen öljystä, balsamicosta, valkosipulista ja rouhitusta mustapippurista + hunajasta. Lautasen reunalle pääsi myös parmesanista tehty "keksi" (raastettua parmesania pieneksi keoksi uunipellille. Pelti uuniin 200 C:een vajaaksi 10 minuutiksi, annetaan jäähtyä tämän jälkeen.).

Kommentit

  1. Mun on pitänyt myös käydä tuolla Baanalla. Kiitos siia postauksesta! Toivottavasti ehdin vielä kesäloman aikana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hauskaa baanailua, sitten kun sinne ehdit :). Ja voi sinne mennä loman jälkeen iltasinkin kävelemään :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…