Siirry pääsisältöön

Fannyn brunssi

Sunnuntaina oli jälleen brunssipäivä. Tällä kertaa suuntasin Sinebrychoffin puistossa sijaitsevaan Fannyyn.

Olin paikalla jo 10.30 ja sain mukavan terassipöydän. Sää oli aurinkoinen, joten ulkona oli kiva istua. Hieman linnut yrittivät lähennellä, mutta ei niitäkään mitenkään mielettömästi paikalla pörrännyt. Fannyn brunssi nousi listallani ehdottomasti parhaimpien joukkoon (Dylan Pink taitaa edelleen viedä voiton, mutta ei tämä kauaksi jäänyt). Tarjoilut olivat hyvät. Plussaa siitä, että vegeannokset oli selkeästi merkattu. Tarjolla oli montaa erilaista salaattia, leikkeleitä, sienipiirakkaa (joka herkullisesta ulkonäöstä huolimatta oli pettymys, se ei maistunut oikein millekään :/ ), munakokkelia, makkaroita, erilaisia leipiä. Lisäksi tarjolla oli riisiä ja jonkinalaista kastiketta, mutta niitä en maistanut, koska tuohon aikaan aamusta noin ruokamainen ruoka ei oikein muhun uppoa.



Paikasta löytyi myös teetä (erilaisia haudutettavia, hyvähyvä), kahvia, muutamaa mehua. Ja jälkkäripöydässä näytti olevan vaahtokarkkeja ja jonkinlaista suklaista piirakkaa (tällä kertaa pysyin lujana ja välttelin jälkkäripöydän antimet).
Hintaansa nähden loistava brunssi ja paikasta monta monta plussaa.

Brunssilta suuntasinkin sitten autoon ja hurautin Lahteen katsomaan BMW Pro Touria eli beachvolleyn Suomen parhaimmiston pelejä. P.s. jos beach kiinnostaa, niin nyt viikonloppuna on Hietsun osakilpailu ja 10. - 12.8. on sitten SM-finaalit Rautatientorilla.



Finaalipelien jälkeen takaisin autolla pääkaupunkiseudulle ja vielä treenaamaan itse rantaan. Täysi, mutta kiva, sunnuntapäivä.

Kommentit

  1. Tätä täytyy kokeilla ja pian! Kiitos siis vinkistä. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…