Siirry pääsisältöön

kesälomakriisi

Viime aikoihin on kuulunut paljon erinäistä kriiseilyä erinäisistä aiheista. Ja senpä takia pienetkin asiat vaativat suuria ponnisteluja. Kuten, että muutamaa postausta en saa vaan valmiiksi, koska en saa aikaiseksi kaivaa puhelinta + puhelimen yhdyspiuhaa koneeseen, jotta voisin ladata pari kuvaa. ...ja tätäkin kirjoitettaessa tuon puuhan olisin jo tehnyt, mutta näköjään en saa vain aikaiseksi.

Ja sitten mä tajusin, että kesäloma on ihan oikeasti kohta ohi! Tämä iskee joka vuosi. Ja ei saisi valittaa (enkä oikeastaan sitä teekään), tiedän että tämä überpitkä kesäloma on luksusta. Mutta überpitkän kesäloman huono puoli on siinä, että lomailuun ja lomarytmiin ehtii tottua. Ja se, että koska lomaa on joka vaiheessa vielä niin paljon jäljellä, niin ei tule tehtyä oikein mitään suunnitelmia logiikalla: ehtiihän tässä vielä. No, ei ehdi enää... Loma loppuu ihan pian ja tajusin, että en oo tänä kesänä saanut reissattua yhtä Saksa-viikonloppua ja paria kotiseutuviikonloppua lukuunottamatta yhtään minnekään... Enkä myöskään oo käynyt niissä monessa Helsinki-kohteessa missä ajattelin...  Ja siis onhan mulla lomaa jäljellä vielä pikkasen päälle 2 viikkoa ja hupsista, ne tulivatkin ihan täyteen.
Mutta heeei, mihin se loma meni?

Mulla on selkeästi lomanloppumisstressi kaiken muun kriiseilyn lisäksi. No, onneksi töissä on tosi kivaa ja on kiva nähdä työkavereita ja töiden alettuakin on vielä toivottavasti hyviä säitä jäljellä ja iltaisin voi tehdä kaikkea kivaa. *potkii itseään ylös tästä kriiseilystä*

Seuraavaksi pakkaankin auton ja hurautan Kallioon. Kallion puistokirppis siis jälleen tänään klo 14-19.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...