Siirry pääsisältöön

kesälomakriisi

Viime aikoihin on kuulunut paljon erinäistä kriiseilyä erinäisistä aiheista. Ja senpä takia pienetkin asiat vaativat suuria ponnisteluja. Kuten, että muutamaa postausta en saa vaan valmiiksi, koska en saa aikaiseksi kaivaa puhelinta + puhelimen yhdyspiuhaa koneeseen, jotta voisin ladata pari kuvaa. ...ja tätäkin kirjoitettaessa tuon puuhan olisin jo tehnyt, mutta näköjään en saa vain aikaiseksi.

Ja sitten mä tajusin, että kesäloma on ihan oikeasti kohta ohi! Tämä iskee joka vuosi. Ja ei saisi valittaa (enkä oikeastaan sitä teekään), tiedän että tämä überpitkä kesäloma on luksusta. Mutta überpitkän kesäloman huono puoli on siinä, että lomailuun ja lomarytmiin ehtii tottua. Ja se, että koska lomaa on joka vaiheessa vielä niin paljon jäljellä, niin ei tule tehtyä oikein mitään suunnitelmia logiikalla: ehtiihän tässä vielä. No, ei ehdi enää... Loma loppuu ihan pian ja tajusin, että en oo tänä kesänä saanut reissattua yhtä Saksa-viikonloppua ja paria kotiseutuviikonloppua lukuunottamatta yhtään minnekään... Enkä myöskään oo käynyt niissä monessa Helsinki-kohteessa missä ajattelin...  Ja siis onhan mulla lomaa jäljellä vielä pikkasen päälle 2 viikkoa ja hupsista, ne tulivatkin ihan täyteen.
Mutta heeei, mihin se loma meni?

Mulla on selkeästi lomanloppumisstressi kaiken muun kriiseilyn lisäksi. No, onneksi töissä on tosi kivaa ja on kiva nähdä työkavereita ja töiden alettuakin on vielä toivottavasti hyviä säitä jäljellä ja iltaisin voi tehdä kaikkea kivaa. *potkii itseään ylös tästä kriiseilystä*

Seuraavaksi pakkaankin auton ja hurautan Kallioon. Kallion puistokirppis siis jälleen tänään klo 14-19.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…