Siirry pääsisältöön

Liuskoja syömässä

Helsinki-turisteilu jatkuu. Tällä kertaa suuntasin Petran kanssa Liuskaluodolle Skifferiin. Liuskaluodolle pääsee yhteisaluksella, joka lähtee n. 150 m Cafe Carusellista (Merisatamanranta 10) itään päin olevalta laiturilta. Skiffer on auki säävarauksella (ja vain kesäisin käsittääkseni), joten aamupäivällä soittelin ja varmistelin, että onhan paikka auki. Yhteisalukselle noustessa sää ei kyllä näyttänyt ihan kaikkien lupaavimmalta (siihen asti aurinko olikin paistanut...)


yhteysalus
Vettä ei uhkaavista pilvistä huolimatta kuitenkaan ruvennut satamaan. Hyvä niin. Skifferhän on siis täysin terassipaikka. Ja mitä Skifferissä voi sitten syödä? Liuskaluodolle sopien tietenkin liuskoja. Liuskat ovat veikeästi täytettyjä pizzoja. Pohja oli mielettömän hyvä ja makukin toimi :). Omassa liuskassani oli vuohenjuustoa, mansikoita, pinjansiemeniä ja rucolaa. Enpä olisi itse ehkä pizzaani näin täyttänyt, mutta yhdistelmä kyllä toimi pizzassakin.


Skifferistä suuntasimme teelle Fleuristeen. Nettisivuista huolimatta tämä paikka oli mielestäni pääsääntöisesti kahvila. Kahveista en tiedä, mutta teelista oli ainakin ihastuttavan laaja. Pisteet siitä. Lisäksi tarjolla oli sekä suolaista että makeaa syömistä. Ja astiat olivat kyllä aika ihastuttavia.






Skifferistä on tänä kesänä kirjoitettu blogimaailmassa paljon. Petran tekstin voit lukea täältä ja lisäksi ainakin Meanwhile in Longfieldissä ja Avec Sofiessa on paikasta kirjoitettu.

Kommentit

  1. Kiva, että sää suosi teitä! Tuo sinunkin valitsema liuska kuulostaa oikein maukkaalta.

    Ja Fleruiste se vasta ihana paikka onkin. :) Palvelu on ystävällistä, sapuskat tuoreita ja itsetehtyjä (tai siltä ne ainakin tuntuivat).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...