Siirry pääsisältöön

Mausteiset jauhelihapihvit ja coleslaw


Tästä ruoasta tuli kyllä yksi mun lemppareista. Jauhelihapihvit oli sopivan mausteisia ja coleslaw (kun sitä ensimmäisen kerran elämässäni tein) oli ihmeellisen hyvää. Tästä taitaa tulla yksi eväsruoka töihin. Mustien sinapinsiemenien hankkimiseen piti muuten nähdä vähän vaivaa. Ainakaan itse en löytänyt niitä Prismasta/CM:stä vaan googlailun jälkeen etnisestä ruokakaupasta. Täytyy sanoa, että maustevalikoima on kyllä näissä etnisissä ruokakaupoissa aika huikea.


Mausteiset jauhelihapihvit
400g jauhelihaa
1 dl vaalean leivän murusia
1 kananmuna
n.1 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl sitruunamehua
reilu 1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
1 tl chilimaustetta
1 tl mustia sinapinsiemeniä
1 murskattu valkosipulinkynsi
3 rkl silputtua persiljaa

Sekoita leivänmuruset, kananmuna, jogurtti ja sitruunamehu keskenään ja anna turvota hetken. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Anna maustua hetken. Paista pannulla pihveiksi.

Coleslaw
500g valkokaalia
3 porkkanaa 
Kastike
2 dl majoneesia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
Suolaa ja pippuria hiukan


Pienistä kaali jollakin keinolla ohuen ohuiksi pätkiksi, raasta  porkkanat. Kaalisilppua kannattaisi nuijia jollakin, jotta siitä irtoaisi enemmän makua. Tosin nuijiminen oli yllättävän haastavaa ilman, että koko keittiö oli kaalissa...  Sekoita isossa kulhossa (itse aliarvioin kaalin määrän ja jouduin vaihtamaan kesken isompaan) kastikeainekset keskenään ja sekoita sekaan kaalisilppu + porkkanaraaste. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Jos aikaa on, niin kannattaa antaa maustua seuraavaan päivään asti.
Näillä määrillä salaattia tulee sitten aika reilusti. Mutta oli se sen verran hyvää, ettei haitannut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...