Siirry pääsisältöön

Mausteiset jauhelihapihvit ja coleslaw


Tästä ruoasta tuli kyllä yksi mun lemppareista. Jauhelihapihvit oli sopivan mausteisia ja coleslaw (kun sitä ensimmäisen kerran elämässäni tein) oli ihmeellisen hyvää. Tästä taitaa tulla yksi eväsruoka töihin. Mustien sinapinsiemenien hankkimiseen piti muuten nähdä vähän vaivaa. Ainakaan itse en löytänyt niitä Prismasta/CM:stä vaan googlailun jälkeen etnisestä ruokakaupasta. Täytyy sanoa, että maustevalikoima on kyllä näissä etnisissä ruokakaupoissa aika huikea.


Mausteiset jauhelihapihvit
400g jauhelihaa
1 dl vaalean leivän murusia
1 kananmuna
n.1 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl sitruunamehua
reilu 1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
1 tl chilimaustetta
1 tl mustia sinapinsiemeniä
1 murskattu valkosipulinkynsi
3 rkl silputtua persiljaa

Sekoita leivänmuruset, kananmuna, jogurtti ja sitruunamehu keskenään ja anna turvota hetken. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Anna maustua hetken. Paista pannulla pihveiksi.

Coleslaw
500g valkokaalia
3 porkkanaa 
Kastike
2 dl majoneesia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
Suolaa ja pippuria hiukan


Pienistä kaali jollakin keinolla ohuen ohuiksi pätkiksi, raasta  porkkanat. Kaalisilppua kannattaisi nuijia jollakin, jotta siitä irtoaisi enemmän makua. Tosin nuijiminen oli yllättävän haastavaa ilman, että koko keittiö oli kaalissa...  Sekoita isossa kulhossa (itse aliarvioin kaalin määrän ja jouduin vaihtamaan kesken isompaan) kastikeainekset keskenään ja sekoita sekaan kaalisilppu + porkkanaraaste. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Jos aikaa on, niin kannattaa antaa maustua seuraavaan päivään asti.
Näillä määrillä salaattia tulee sitten aika reilusti. Mutta oli se sen verran hyvää, ettei haitannut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …