Siirry pääsisältöön

Ikeaa, Ikeaa

Kuluneen viikon aikana on tullut selailtua ahkerasti Ikean nettisivuja sekä viikon ensimmäisen Ikea-reissun jälkeen myös Ikean kuvastoa. Niin, kävin siis kaksi kertaa viikossa Ikeassa..... Harvinaista mulle, joka käy yleensä kaksi kertaa vuodessa Ikeassa. Toisaalta tällä kertaa reissut olivat erittäin tuottoisia sisustukselle ja totta kai siis lompakkoa köyhdyttäviä. Olen siis tyytyväinen. Varsinkin kun tiedän, että esim. kehysten ostaminen muualta olisi köyhdyttänyt lompakkoa vielä enemmän.

Ensimmäisellä reissulla oli tarkoitus ostaa kaikki listassa olleet tavarat. Isoimpana asiana oli uusi sänky (jee, patja lattialla -elämä on vihdoin loppunut) ja sen etsimiseen, miettimiseen, kokeilemiseen ja pohtimiseen menikin sen verran kauan, että loput ostokset pitikin jättää seuravaan kertaan. Hyvä niin, sillä ehdin hieman pohdiskella lisää kehysasioita ja homma hahmottui paljon selkeämmäksi.

Sängyn ja kehysten ja erinäisten pienten astiahärpäkkeiden lisäksi mukaan lähti myös ekassa kuvassa olevia käteviä kankaisia laatikoita. Aiemmin näitä myytiin myös hieman isompina (saattoihan niitä olla nytkin, mutten vain löytänyt) kokoina ja sellaiset mulla onkin hengarikaapin alaosassa pyykkikoreina. Väitän tätä edelleen maailman kätevimmäksi systeemiksi. Varsinkin taloudessa, jossa ei ole pyykkikaapiksi sopivaa kaappia yhtään missään. Nämä hieman pienemmät meinaan sijoittaa vaatekaapin ylähyllyille (jonne kukaan normaalimittainen ihminen ei yllä ilman korkeaa jakkaraa) ja sisällöiksi päätyvät naamiaisvaatteet, jo ostetut lahjat, ja yhdestä tulee varmaan epämääräinen romukoppa (niin paljon kuin sellaisia inhoankin).

Toisella Ikea-kerralla keskityin pääasiassa tauluprojektiin. Harvoin oon näin paljon jaksanut mittailla, käännellä ja väännellä. Mutta nyt pitäisi olla kivan näköiset kehykset. Julisteiden kehystäminen olikin sitten toinen juttu. Kuvan asettelussa oli oma haasteensa ja hieman meinasi ärsyttää, kun kuvan ollessa täydellisesti oikeassa kohdassa, havaitsin lasin olevan niiiiin likainen, että se oli pakko pestä. Onneksi tämä tapahtui kuitenkin heti ensimmäisen kohdalla. Pesin sitten ikkunanpesutyyliin joka ikisen lasin... Oli hieman vaivalloista, mutta vaivannäkö kyllä kannatti. Seuraavaksi odottelen vielä poran omistavaa ystävääni kylään, jotta saan taulut seinille.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…