Siirry pääsisältöön

Tallinna


Vietin kivan viikonlopun ystäväni L:n kanssa Tallinnassa. Edellisestä Tallinnan reissusta onkin ehkä kaksi vuotta aikaa. Tällä kertaa suuntasimme kahdestaan viettämään tyttöjen viikonloppua. Matkasimme Tallinnaan laivalla ja ensimmäisen kerran matkustin hytillisenä. Se oli kyllä aika luksusta. Univelkoja sai sopivasti kuitattua mennen tullen torkuskelemalla sängyllä. Lisäksi vessaan pääsi aina kun halusi ja istumapaikkakin oli taattu.

Meillä oli hyvin selkeät suunnitelmat reissulle. Shoppailua, syömistä ja viiniä sopivassa määrin. Ja näin toimittiin. Tosin ystäväni shoppailuhanat eivät ikinä auenneet, mä sen sijaan tein paljon kivoja löytöjä. Tällä kertaa panostin näköjään värikkäisiin vaatteisiin. 

Olimme etukäteen selvittäneet hyviä ravintoloita ja näistä muutamia tulikin testattua. Lauantaina kävimme lounaalla Kloostri Aitissa, jossa söimme salaattia. Oma couscoussalaattini oli erittäin kiva.


Illaksi olimme varanneet pöydän La Bottegasta. Nautimme kolmen ruokalajin illallisen, ja kaikki syömämme oli erittäin hyvää. Nälkä oli sen verran kova ja seura hyvää, että ruokien kuvaaminen unohtui täysin....

Sunnuntaina kävimme sitten Rocca al Maren ostoskeskuksessa, joka on n.15 - 30 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta. Ostoskeskus oli ihan kiva, mutta shoppailusaldot jäivät erittäin vähäisiksi. Lounastimme Rocca al Maren Silk Sushissa. Ostoskeskuksen sushipaikaksi tämä oli oikein hyvä ja susheissa ei kyllä ollut mitään valittamista. Mutta jotain tästä jäi puuttumaan. Kiva ravintola silti.


Reissu oli kiva, seura oli loistavaa, sää ei ihan suosinut (sunnuntaina satoi muun muassa kaatamalla vettä...) ja hauskaa oli. Toivottavasti otetaan uusiksi joskus :)

Kommentit

  1. Oli mukava lukea reissustanne - teillä kuulostaa olleen varsin mainiota! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…