Siirry pääsisältöön

Haiseva pesukone

Ikuisuusongelma: pesukone haisee :/
Tähän mennessä testattu:
  •  kaikkien tiivisteiden yms. peseminen - ei auttanut
  • nukkasihdin putsaaminen sekä koneen sisälle jääneen veden pois kaataminen - ei mitään apua
  •  sitruunahapon käyttö: koneeseen 100g sitruunahappoa (saa apteekista) - ei vaikutusta
  • Dr. Beckmannin pyykinpesukoneen puhdistaja - auttoi ehkä viikoksi ja haju palasi jälleen.

Siispä. Pesukone (päältä täytettävä) haisee edelleen... Haju ei oo ehkä aivan niin paha kuin ennen edellä mainittuja operaatioita. Mutta haisee se silti. Haju ei kuitenkaan sentään tartu pyykkeihin (koputan puuta), mutta käytännössä pyykinpesukone on pakko pitää auki koko ajan, ettei hajuongelma paisu täysin mahdottomaksi. Ärsyttävää. Hyviä vinkkejä, kuinka hajun saisi pois?

Kommentit

  1. Pidätkö koneen kantta suljettuna? Mulla oli sama ongelma aluksi Turussa mun päältä avattavan koneen kanssa kunnes tajusin, että kantta ei saa pitää kiinni kuin silloin kun pesu on käynnissä. Muuten se alkaa haista. Nykyisin pidän kannen auki ainakin kaksi päivää jokaisen käytön jälkeen, jotta sisus ehtii varmasti kuivua. Rasittavaa, joo. En enää ikinä osta päältä täytettävää konetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pidä kantta suljettuna. Se on itse asiassa käytännössä aina auki, paitsi pestessä... 90 asteen pesua oon myös kokeillut, ei tulosta. Alan luopua toivosta... Sitten kun se haju alkaa jälleen tuntua, jopa meikatessa vieressä (tällä hetkellä se on sen tasoista, että kun laittaa nenän lähelle konetta, haistaa sen reilusti), pitänee jälleen käyttää tuota Dr. Beckmannia...

      Jos joskus asun isommassa asunnossa (johon siis mahtuu sivusta täytettävä pesukone), niin heitän hyvästit kyllä päältä täytettävälle...

      Poista
    2. Voih, onpa rasittavaa ja ikävää!

      Poista
  2. Ai niin, oot varmaan pessyt konetta jo niin moneen kertaan tyhjillään 90 asteessa, että se unohtui kokeiltujen asioiden listalta? Sitruunahapon kanssa varmaan ainakin. Sitä pitäis kai tehdä suht usein, tyyliin neljä kertaa vuodessa, jotta kone pysyy puhtaana. Enpäs olekaan itse tehnyt sitä vähään aikaan... :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…