Siirry pääsisältöön

Fazerin brunssi



Olen käynyt muutaman kerran aiemminkin Fazerin brunssilla, mutta en ole näköjään koskaan siitä postannut. Nytpä siis.
Lauantaina suuntasin ystäväni J:n kanssa Fazerille. Fiksusti olimme varannee pöydän etukäteen ja se kyllä kannatti. Koko ajan oli ihmisiä jonottamassa pöytiä. Fazerin brunssi ei pettänyt tälläkään kertaa. Olimme pois lähtiessä niiiiin ähkyssä. Illallakin oli vielä aika täysi olo....

Tällä kertaa brunssista löytyi erilaisia leipiä (aina niin herkullisia), muutamia salaatteja (muun muassa rosollia :)), leikkeleitä, kasviksia. Tarjolla oli myös riisipuuroa (emme kuitenkaan tätä maistaneet, koska laskeskelimme sitten olevamme ihan liian täynnä.). Ihania lettuja. Montaa erilaista kakkua. Juustoja. Smoothieta. Teetä ja kahvia. Tuoremehuja. Mitään emme jääneet kaipamaan eikä mistään ollut kyllä mitään valitettavaa. Oikein hyvä brunssi.

Tämän kerran keskustelut pomppivat aiheesta toiseen. Keskustelut koskivat muun muassa joulua, töitä, junamatkoja, lumimyrskyä, Sveitsiä, Saksaa, käsitöitä....

Fazerilta suuntasimme Torikortteleiden joulutorille sekä Tuomaan markkinoille. Ostokset pysyivät kyllä kummallakin hyvin vähäisinä, mutta oli hauska tallustella ja nauttia joulutunnelmasta. Hieman kaipasimme kyllä Glühweinia, mutta kävimme sitten nauttimassa glögiä tämän sijaan. Sekin oli hyvää :).

Kommentit

  1. Mulla on ihan sama tilanne, oon käynyt Fazun brunssilla jo varmaan 3-4 kertaa, mutta blogiin en ole postausta koskaan tehnyt. Täytynee korjata asia.

    Viime kerralla huomasin muuten Jumbon Fazun kahvilassa, että heilläkin on tarjolla brunssia. Sielläkin olisi kiva käydä, porukkaa ei varmasti ole niin paljon kuin keskustassa. Tosin en osaa sanoa onko tarjolla yhtä paljon herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä joku päivä testata tuota Jumbonkin Fazeria. ...itsellä sinne on aika pitkä matka, mutta samalla vois treffata niitä kavereita, jotka asuu siellä reunalla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Beijing8

Tässä vaiheessa vuotta väsymys alkaa hieman (no, aika paljon enemmänkin) painaa päälle. Väsymyksen saapuessa, mielikuvitus tuntuu väistyvän taka-alalle. Tästä seuraa se, että vapaat illat pääsevät yllättämään ("mitä, eikö nyt olekaan skidejä?" "siis, eikö kummallakaan ole mitään menoa?"), mikä on sikäli aina iloinen uutinen. Näille vapaille illoille tekemisen keksiminen tuntuukin olevan haastavampaa. Aika usein olemmekin H:n kanssa jääneet ihan vain kotisohvalle. Viime viikonloppuna kuitenkin kiskoimme itsemme liikenteeseen ja suuntasimme Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen: Kampin Kortteliin. Korttelissa on kymmenen (tai sitten laskin väärin) erilaista ravintolaa, jotka eivät todellakaan ole perinteisiä kauppakeskusravintoloita. Ylipäätänsä tilasta ei tullut mieleen mitenkään kauppakeskus, koko tila oli nimittäin aika tyylikäs ja samaan aikaan kodikas. Kauppakeskuksen kuulutukset eivät ylös kuuluneet ja koko tila oli erittäin siisti ja lisäksi yllättävän …