Siirry pääsisältöön

Fazerin brunssi



Olen käynyt muutaman kerran aiemminkin Fazerin brunssilla, mutta en ole näköjään koskaan siitä postannut. Nytpä siis.
Lauantaina suuntasin ystäväni J:n kanssa Fazerille. Fiksusti olimme varannee pöydän etukäteen ja se kyllä kannatti. Koko ajan oli ihmisiä jonottamassa pöytiä. Fazerin brunssi ei pettänyt tälläkään kertaa. Olimme pois lähtiessä niiiiin ähkyssä. Illallakin oli vielä aika täysi olo....

Tällä kertaa brunssista löytyi erilaisia leipiä (aina niin herkullisia), muutamia salaatteja (muun muassa rosollia :)), leikkeleitä, kasviksia. Tarjolla oli myös riisipuuroa (emme kuitenkaan tätä maistaneet, koska laskeskelimme sitten olevamme ihan liian täynnä.). Ihania lettuja. Montaa erilaista kakkua. Juustoja. Smoothieta. Teetä ja kahvia. Tuoremehuja. Mitään emme jääneet kaipamaan eikä mistään ollut kyllä mitään valitettavaa. Oikein hyvä brunssi.

Tämän kerran keskustelut pomppivat aiheesta toiseen. Keskustelut koskivat muun muassa joulua, töitä, junamatkoja, lumimyrskyä, Sveitsiä, Saksaa, käsitöitä....

Fazerilta suuntasimme Torikortteleiden joulutorille sekä Tuomaan markkinoille. Ostokset pysyivät kyllä kummallakin hyvin vähäisinä, mutta oli hauska tallustella ja nauttia joulutunnelmasta. Hieman kaipasimme kyllä Glühweinia, mutta kävimme sitten nauttimassa glögiä tämän sijaan. Sekin oli hyvää :).

Kommentit

  1. Mulla on ihan sama tilanne, oon käynyt Fazun brunssilla jo varmaan 3-4 kertaa, mutta blogiin en ole postausta koskaan tehnyt. Täytynee korjata asia.

    Viime kerralla huomasin muuten Jumbon Fazun kahvilassa, että heilläkin on tarjolla brunssia. Sielläkin olisi kiva käydä, porukkaa ei varmasti ole niin paljon kuin keskustassa. Tosin en osaa sanoa onko tarjolla yhtä paljon herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä joku päivä testata tuota Jumbonkin Fazeria. ...itsellä sinne on aika pitkä matka, mutta samalla vois treffata niitä kavereita, jotka asuu siellä reunalla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj