Siirry pääsisältöön

Aakkoset: K niin kuin kollegat

Näin joululoman loputtua on hyvä jatkaa aakkosia. K oli kirjain, johon oli tarjolla muitakin hyviä ehdokkaita, mutta voiton vei kollegat.
Oon saanut nyt ilon työskennellä samassa työpaikassa 4½ vuotta. Näistä vuosista ensimmäinen meni tutustellessa ihmisiin, etsiessä omaa paikkaansa ja katsellessa asioita. Ja sitten hups aivan yhtäkkisesti olinkin erittäin tiivis osa työyhteisöä. Olen ollut ennen nykyistä työpaikkaani viidessä muussa työpaikassa pitemmän aikaa. Jokaisessa paikassa olen viihtynyt ja tullut hyvin toimeen muiden kanssa, mutta vasta nykyisessä työpaikassani olen suorastaan rakastunut työyhteisööni. Jos mun pitäisi joskus vaihtaa työpaikkaani, niin isoin asia mitä kaipaisin, olisi kyllä kollegani.
Kollegojen kanssa on istuttu monet illat yhdessä, grillattu yhdessä, käyty reissaamassa yhdessä. On oltu muuttoapuna, on itketty eroja, juhlittu häitä, ihasteltu syntyneitä vauvoja. On kannettu töihin karkkia synttäreiden ja nimppareiden kunniaksi. On jaettu ilot ja surut. Ja tietenkin on jaettu yhdessä sitä työarkea. Autettu vaikeissa asioissa, joustettu, mietitty yhdessä ratkaisuja. Tuettu kamalissa päivissä.Ja on toki tehty yhteistyötäkin. Suunniteltu yhdessä, pidetty yhdessä tunteja, tehty kokeita, korjattu kokeita (kuinka paljon mukavampaa se onkin seurassa kuin yksin)... Listaa voisi jatkaa varmaan loputtomiin.
Kollegoistani 90 %:n kanssa voisin mennä kahdestaan istumaan iltaa ja viihtyisin mainiosti. Itse asiassa mietin, että top10-ystäviini kuuluu 3 nykyistä kollegaa ja 1 entinenkin. Kollegoistani olen löytänyt myös ne ihmiset, jotka todellakin kykenevät ajattelemaan asioista yhtä kieroutuneesti kuin minä.
Toivon, että saan pitääkin nämä ihanat kollegani.

Kommentit

  1. Mulla on kanssa aivan ihanat työkaverit! En tosin ole ehtinyt saada niin läheisiä ystäviä (vielä), että tavattais vapaa-ajalla tms, mutta ihan tosi ihana porukka meillä on! Ihan harmittaa jäädä äitiyslomalle, kun tulee työkavereita ikävä. (Tosin kyllä on sellaisia oppilaitakin, joita olisin tosi kovasti halunnut opettaa peruskoulun loppuun)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja".
Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4.
Ensin hieman lyhenteitä:
kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin:
*Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla.
Ja näin syntyy "vanulappu":
1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla.
2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierron jälkeen lan…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…