Siirry pääsisältöön

joulukuussa luetut

Tämän kuukauden ekana päivänä luettavien kirjojen pino näytti tältä....
Ja joulukuun lopussa pino näytti suunnilleen samalta... En joulukuun aikana ehtinyt näköjään lukea paljon ollenkaan. Lisäksi jäin jotenkin jumiin kuukauden toiseen eli viimeiseen kirjaan... Lueskelin myös paljon lehtiä ja nettiartikkeleita. Olen hämmentynyt silti tästä vähäisestä lukemisesta. Luulen tämän olevan ensimmäinen kuukausi (sen jälkeen, kun opin lukemaan), jolloin olen lukenut vain 3 kirjaa...

Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen
Kirja, jonka olen halunnut lukea jo kauemman aikaa. Kirja, jota oli hauska lukea. Osuvia huomioita suomalaisista ja ruotsalaisista. Huomasin ajattelevani välillä ruotsalaisista ja Ruotsista hyvin samoin kuin kirjan päähenkilö. Pelottavaa. Loppu oli vähän pliisu, mutta kiva kirja joka tapauksessa.

Jeffrey Eugenides: Naimapuuhia
Middlesex-kirjan jälkeen suorastaan odotin tämän kirjan lukemista. Ja ikävä kyllä petyin pahasti. Kirjan lukeminen oli välillä suhteellisen pakkopullaa. Mikä oli vähän erikoista. Kirjoitustyylistä pidin edelleen, oli myös mukavaa, että tarinaa katsottiin eri henkilöiden näkökulmasta. Mutta joku tässä tökki ja pahasti. Tarina ei vaan vienyt mukanaan ja jotenkin se oli liian masentava. En myöskään saanut henkilöistä oikein otetta.

Riku Korhonen: Hyvästi tytöt
Tammikuun lukupiirikirja 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…