Siirry pääsisältöön

Viikko 1: nämä kolahtivat

Tällä viikolla kolahti (kolahti-sana on mun käyttämänä positiivinen juttu. Asiat, jotka saivat mut ajattelemaan tai tuntemaan mielihyvää. Asiat, jotka osuvat juuri nyt.) positiivisuus ja itsensä tunteminen

Lueskelin vanhoja lehtiä (joita saan aina ystävältäni L:ltä :)) ja huomasin lukemissession jälkeen keränneeni talteen hyvin samaan aihepiiriin liittyviä sivuja ja lausahduksia (toki mukaan tarttui pari kirjavinkkausta ja ruokaohjettakin). Kaikkien ydin oli itsensä tunteminen ja posiitivisuus.
MN-sportin mukaan myönteiset ihmiset kärsivät vähemmän työstressistä kuin negatiiviset ja elävätkin 10 vuotta pitempään. Hyvä hyvä, mun kannalta. Ja edelleen väitänkin, että elämä on niin paljon mukavampaa, kun siihen suhtautuu positiivisesti.

Kodin kuvalehdestä ja Gloriasta poimin seuraavat lauseet: "Jokainen päivä täytyy elää niin hyvin kuin osaa, ja joka päivä pitää tehdä asioita, joista nauttii" (Gloria, joulukuu 2012), "...ettei kukaan sabotoi mahdollisuuksiaa niin tehokkaasti kuin ihminen itse, ellei hän ota opikseen muutoksista ja tutustu sitä kautta itseensä paremmin. ...mitkä asiat ja valinnat ovat juuri minulle hyväksi" (Kodin kuvalehti 22/2012). Nämä olivat kummatkin jonkun henkilön sanomia. Toinen oli käynyt läpi eron ja toinen oli viettänyt sapattivuoden. Ja näiden ihmisten esittämiin ajatuksiin haluan kovasti uskoa. Uskoa siihen, että itsensä tuntemalla voi olla onnellisin. Ja koska elämä on niin kovin lyhyt, niin on parempi tehdä joka päivä niitä asioita, mistä tykkää. Sen sijaan, että tekee asioita, koska niitä kuuluu tehdä.
Ja tähän samaan liittyen törmäsin Mikko Palorannan keskiviikkokolumniin, jossa myös käsiteltiin hyvin saman tyylisiä aihepiirejä kuin mitä itse mietin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...