Siirry pääsisältöön

Smartpost

Olin ihan kokonaan unohtanut koko Smartpost-systeemin, kunnes tällä viikolla kävin hakemassa tällaisesta automaatista ystäväni paketin. Ja olihan se helppoa ja kätevää ja kaikkea.

Systeemihän toimii niin, että aika monesta verkkokaupasta voi tilata jo paketin Smartpost-automaattiin. Automaatteja löytyy sieltä sun täältä (Espoosta ainakin Isosta Omenasta ja Sellosta) ja niitä ollaan muistaakseni lisäämässä paljon ympäri suomea. Paketin ollessa perillä puhelimeen tulee tekstiviesti, jossa on lokerokoodi. Tämän koodin kanssa sitten kipitetään automaatin luo ja näpytellään koodi. Tämän jälkeen automaatti ilmoittaa nuolella, missä suunnassa paketti on ja nappia painettaessa kyseisessä suunnassa avaa lokeron ovi. Ja lokerossa se paketti sitten odottelee. Myös palautus sujuu suunnilleen samalla tavalla.

Unohda siis pakettikortin odottaminen kotiin (nooh, ite olen jo pitkän aikaa saanut ilmoituksen paketista aina tekstiviestillä...) ja erityisesti se postissa jonottaminen. Paketin toimittamisen voi lisäksi valita ihan mihin tahansa automaattiin, joten paketin saa kätevästi työpaikan viereen tai kenties jonkin ystävän lähelle, joka kiltisti kipittää hakemaan paketin...

Lisäksi pitää kehua Smartpostin asiakastukea. Tällaiselle puhelinfoobikolle se varsinkin sopii loistavasti. Asiakastuki toimii siis netissä onlinena klo 9 - 21 (arkisin, lauantaisin 9 -18, sunnuntaisin 12 - 18). Ikkuna klikataan auki ja odotellaan asiakaspalvelijaa (ei tarvinnut odottaa kuin ehkä 20 sekuntia). Ja kaikki kysymykset ratkesivat saman tien. (ystäväni siis sekoili ja hävitti koodinsa. Asikastuen avulla hän sai uudestaan tekstiviestillä koodin.)

Tavallaanhan on harmi, että sekä pakettiautomaattia että asiakastukea käytettäessä henkilökohtainen ihmisten tapaaminen vähenee. MUTTA itse ainakin tapaan niin paljon ihmisiä ja juttelen myös täysin tuntemattomien tyyppien kanssa, että välttelen mielelläni postin jonot. ...ja puhelin + asiakastukeen soittaminen on muuten vain kammottavaa...


Kommentit

  1. Kiitokset tästä selventävästä postauksesta! En ole uskaltanut vielä kokeilla tota uutta lokerisysteemiä, kun se vähän pelotti mua. Ensi kerralla kun mahdollisuus on niin aion ehdottomasti kokeilla. :) Ne Postin jonot on niin masentavat..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin ennen tätä, varsinaisesti ystävän kokeilua, tilannut kerran suklaalevyn (joku postin kokeilujuttu) samalla systeemillä. Mutta käytän kyllä nyt tästä eteen päin tätä systeemiä aina, kun se on vain mahdollista. Oli se vaan niin kätevä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj