Siirry pääsisältöön

Blogibrunssi Krullassa

Lauantai oli jännittävä päivä. Erittäin jännittävä. Suuntasin nimittäin blogibrunssille Krullaan. Blogibrunssiin osallistui Petra, Huli sekä A, joka ei ainakaan vielä pidä blogia. Petran tunsinkin jo aiemmin, mutta Hulin tunsin vain blogimaailmasta ja A on Hulin ystävä.

Ja kivaa oli. Kenties brunsseilemme uudestaankin :).
Krullassa olin käynyt reilu vuosi sitten aiemminkin. Tällä kertaa brunssi miellytti mua enemmän kuin viimeksi, tosin ei viimeksikään siinä mitään vikaa ollut. Plussaa paikalle tulee erikoiskahveista (sisältäen kaakaot ja teet), jotka kuuluivat hintaan. Itse otin kaakaota, joka oli kyllä tosi herkullista. Tosin olisin ehkä toivonut sen olevan enemmän nimenomaan sulatettua suklaata.

Ruokaa oli paljon. Löytyi munakokkelia, uunimunakasta, pekonia, papuja tomaattikastikkeessa, ratatouillea, perunaröstejä. Kylmiä salaatteja oli jonkin verran. Lisäksi oli juustoja, jogurttia, hedelmäsalaattia. Ja toki ne kroisantit ja leivät olivat kerrassaan ihania. Tarjolla oli myös erilaisia mehuja, sekä peruskahvia ja muutamaa erilaista teelaatua (irtoteetä, jee!).

nälkäinen, kun olin... kuvia en siis ihan heti muistanut ottaa...
Hieman valittaisin edelleen siitä, ettei ruoissa lukenut, mitä ne ovat.... Ei edes sitä, onko ruoka kasvis- vai liharuoka. Lisäksi mä toivosin, että ruoan ottaminen sujuisi jouhevasti. Krullassa tulee aika paljon edes takaisin käveltävää ja ei ole oikein selvää, miltä reunalta jonotetaan mihinkin.

Tyytyväinen olin kuitenkin. Seura oli kivaa. Ruoka oli hyvää. Ähky tuli... Ja oli mielettömän hauskaa tutustua uusiin ihmisiin :).

Kommentit

  1. Kiitos vielä kerran sinne! :) Sain juuri itsekin postauksen valmiiksi, ilmestyy blogiin huomenissa. Olo alkaa olla jo hieman parempi ja jaksoin keskittyä edes vähän aikaa kirjoittamiseen.

    Muistatko sä muuten mitä brunssi maksoi? Se meni multa ihan ohi ja en löydä tietoa Krullan nettisivuilta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hinnan suhteen kommentoinkin jo sun blogiin.. huonomuistisuus vaivasi siis myös täältä. Mutta täytyy kyllä sanoa, että Krulla vois kyllä lisätä sen nettisivuillekin....

      Poista
  2. Kiitokset brunssiseurasta ja blogimaailman tartuttamisesta. Eli tämä rouva A pitää nykyään myös blogia :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…