Siirry pääsisältöön

Sandron brunssi


Viime sunnuntaina suuntasin ystäväni P:n kanssa Kallioon brunsseilemaan. Tällä kertaa kipitimme Sandroon, jonne oli päätynyt muutama muukin. Fiksuna ihmisinä olimme varanneet pöydän etukäteen ja se kannatti. Aika moni nimittäin sai jonottaa oven suulla vapautuvaa pöytää.
Brunssi oli mielestäni jälleen hyvin Kalliolainen. Olen käynyt nyt muistaakseni kolmessa eri brunssipaikassa Kalliossa ja kaikissa niissä on hieman samantyylinen tunnelma. Pubimainen kahvila tai pubi, josta saa ok brunssia. Kieltä ei tämäkään Kallion brunssi vienyt mennessään.

Brunssin maksaessa tilataan pääruoka ja pääruokaa odotellessa on hyvä aika ammentaa ruokia buffetpöydästä. Tarjolla oli muutamia erilaisia salaatteja, jonkinlaisia tapaksia, kalaa, kanaa, paria erilaista leipää, kroisantteja, marjarahkaa ym. Juomista löytyi vettä ja appelsiinimehua sekä kahvia ja minttuteetä. Tai no minttutee oli ikävä kyllä loppu, käydessäni termaria kallistelemassa. Muutenkin brunssin aikana tuli vähän sellainen olo, ettei ravintolassa ollut tarpeeksi lautasia eikä laseja, ne tuntuivat olevan koko ajan loppu. Ja ikävä kyllä osa astioista oli myös hieman likaisia. ei kiva. Pääruokakaan ei mua henkilökohtaisesti hirveästi sykähdyttänyt. Söin vegeburgerin, mikä tarkoitti sellaisesta kasvisjauhosekoituksesta tehtyä pihviä sekä paahdettua pientä leipää pihvin alla. Ja päällä oli mieletön (jonkun mielestä hyvä juttu, mun mielestä ei...) kasa juustoa.

No, vatsa tuli täyteen. Brunssi ei ollut hinnalla pilattu. Henkilökunta oli ystävällistä. Oli oikein mukavaa. MUTTA silti nyt jäi aika monta juttua puuttumaan. harmillista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...