Siirry pääsisältöön

Sinebrychoffin taidemuseo

Olen ystäväni J:n kanssa ottanut tämän kevään projektiksi museoinnin. Museointi = erinäisiin museoihin + taidenäyttelyihin tutustuminen. Alkukeväästä kävimme EMMAssa ja reilu kuukausi sitten Ateneumissa. Nyt vuorossa oli Sinebrychoffin taidemuseo.

Alakerran vessa oli aika hauska
Kumpikaan meistä ei ollut koskaan aiemmin käynyt kyseisessä museossa, joten itse rakennus oli jo vaikuttava. Ihastuttavia vanhoja esineitä, korkeita huoneita, kivoja talosta ulkonevia pieniä soppia. Kuin tehtyjä teen juonnille. Varsinaisesti menimme kuitenkin tutustumaan Michelangelo ja Sikstuksen kappeli -näyttelyyn. Mielettömintä oli ehkä ajatella, kuinka vanhoja itse teosta varten tehdyt luonnokset olivat. Ja kuinka muutamalla vedolla saa käsivarren näyttämään niin oikealta. ...ihastelin ehkä hieman erinäisten lihasten kuvia.

Suurta ihastusta aiheuttivat myös ikkunoista avautuvat Koffin puiston näkymät. ...Jälleen paikka, johon en ole vain reilun 10 vuoden aikana oikein ehtinyt tutustua. Puiston reunassa on muuten kiva ravintola Fanny, jonka brunssilla olen kerran käynyt. Silloinkin oli vain niin kiire, etten puistoon asti ehtinyt. Nyt olen kuitenkin päättänyt, että ensi kesänä suuntaan puistoon eväsretkelle tai ainakin lukemaan kirjaa hetkeksi. Se näytti niin kivalta.

Museoinnin jälkeen suuntasimme Akateemisen
kirjakaupan yhteydessä olevaan Robert´s Coffeeseen. Pidän tästä pienestä kahvilasta paljon, vaikka ketjukahvilaan kuuluva onkin. Tässä kirjakauppa luo oman tunnelmansa ja tulee vähän Keski-Eurooppalainen olo. Museointipäivä sattui olemaan myös paastopäiväni, joten kahvilassa tyydyin teehen.

...Teen kulutus on muuten kasvanut räjähdysmäisesti paastopäivinä....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…