Siirry pääsisältöön

Boulevard Social

Viime viikolla käväisin (tosin voikohan 2 tunnin ravintolassa istumista sanoa käväisemiseksi...)Petran kanssa vihdoin ja viimein testaamassa Boulevard Socialin (jonka nimen muistaminen tuottaa jotenkin käsittämättömästi mulle vaikeuksia). Ruokalista näytti herkulliselta ja loppujen lopuksi päädyimme Social Tasting Menuun: 5 ruokalajia + jälkkäri. Ennen ruoan valintaa pähkäilimme kuitenkin aikamme drinkkilistan kanssa. Päädyin loppujen lopuksi kokeilemaan jotain itselleni täysin uutta ja otin Tsatziki-stan -drinkin. Muistaakseni kyseinen drinkki sisälsi jonkinlaista jogurttilikööriä, kurkkua, sitruunaa sekä mustapippuria. Mutta mitä ikinä siinä olikaan, niin oli kyllä aivan järjettömän hyvää. Päätyi ehdottomasti maistamieni drinkkien top 5:een.

Ruokailun alkuun saimme pöytään kätevän minimenun, jossa luki, mitä kaikkea olemmekaan syömässä. Erittäin hyvä idea, itse en ainakaan kuulemani perusteella vaan kykene muistamaan kaikkea.. Nyt pystyi aina lapusta katselemaan, mitäs lautasilla onkaan tällä hetkellä.

Ja niin, ruoka oli aivan mielettömän hyvää. Ruoka on välimrellistä ja näköjään välimeren ruoat uppoavat muhun paremmin kuin hyvin. Jokainen ruokalaji vei suorastaan kielen mennessään. Eniten ehkä pidin kutenkin lohipastramista. Niin paljon, että sovin jo toisen ystäväni kanssa lohipastrami-illan. Pakkohan tätä herkkua on oppia itsekin tekemään.

Ruoat näyttivät tältä:
...valaistus on kuvissa hieman heikohko, koska en salamaa viitsinyt oikein käytellä.Mutta siis, juomat oli hyviä, ruoat oli loistavia ja palvelu oli ystävällistä ja toimi todella hyvin. Itse tilana ravintola on aika pieni ja senpä tähden pöydät ovatkin erittäin tiiviisti toisissaan kiinni. Kovin rauhallista illallishetkeä ei tässä ravintolassa mitä luultavimmin saa. Mutta koska kaikki oli kuitenkin niin hyvää, niin tähänkin ravintolaan suuntaan kyllä uudestaan :)

Myös Meanwhile in Longfieldin Huli on käynyt Boulevard Socialissa. Voit lukea lisää täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…