Siirry pääsisältöön

Ravintola Kuu

Hui, kohta on jo juhannus... ...tässä vaiheessa olen erittäin kiitollinen opettajan pitkästä kesälomasta :). On kovin kiva ajatus, että lomaa on jäljellä vielä paljon :). Alkukesä onkin mennyt vieraiden kanssa. Vuodesohva on ollut ahkerassa käytössä :). Ensin luonani majailivat lapsivieraat (kummityttö kaverinsa kanssa), jolloin tuli harrastettua paljon eväsretkiä ja käytyä ns. pakolliset lapsinähtävyydet. Sää myös suosi. Helle kannusti viettämään aikaa myös rannalla sekä uimastadionilla. Lapsivieraiden jälkeen saapui rakas ystäväni, jolloin ajankäyttö oli hieman enemmän ruoka-, juoma- sekä juttelupainotteista. ...Toki me myös vähän shopattiinkin... :). Nyt alkaakin sitten kuumeisesti kesän parin lomareissun suunnittelu (jotka ovat ihan ihan pian :)). Ihana loma :)

Tässä myös pikavinkkaus Töölöläiseen Ravintola Kuuhun. Kamera ei valitettavasti ollut mukana (hyvä niin, koska se ei olisi ehkä tykännyt illan kaatosateesta...), joten kuvaton postaus tällä erää.

Kuu oli kiva,suhteellisen pieni, ravintola, johon näytti kuitenkin mahtuvan isompikin seurue samaan pöytään. Itse söin alkupalaksi Paahdettua marmorihärkää, marinoituja kantarelleja ja punajuurisiirappia ja pääruoaksi Vuohenjuustosalaatin. Varsinkin marmorihärkä oli herkullista eikä vuohenjuustosalaatissakaan ollut moitittavaa. Salaatti oli myös kovin täyttävä, ei todellakaan jäänyt nälkä. Seuralaisteni lohikeitto ja paistettu maksa pekonikastikkeen kera saivat myös kiitoksia.

Ravintola oli mielestäni sellainen puolivirallinen. Vaatetuksella ei ollut väliä (farkut ja toppi sopivat hyvin) ja selkeästi ravintolassa pyrittiin luomaan rento tunnelma (mutta pitämään itse tila kuitenkin tyylikkäänä). Tosin meille osui hieman, ööh, pönöttävä miestarjoilija (joka ei kyllä ole kovin kauaa voinut toimia tarjoilijana kyseisessä paikassa), joka teki tunnelman hieman erikoiseksi.
Joka tapauksessa pidin ravintolasta :)


Kommentit

  1. Kiva kuulla lisää positiivista palautetta Kuusta! :) Mä kävin sielä ekaa kertaa vähän aikaa sitten ja yllätyin tosi positiivisesti, varsinkin rento mutta hieno ilmapiiri oli mukava.

    p.s. Upeaa ja aurinkoista reissua!! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…

Brunssipiknik Vallisaaressa

Näin syksyn kolkutellessa ovella on hyvä palata vielä kesään ja muistella ihanan lämmintä päivää Vallisaaressa. Brunssiryhmämme pakkkasi piknikbrunssikamat laukkuihin ja suuntasi yhden hengen vajauksella (mutta kahdella lapsivieraalla lisättynä) Vallisaareen eräs kaunis kesäaamu.



Vallisaari (ja Kuninkaansaari) olivat pitkään puolustusvoimien omistuksessa, mutta nyt ne ovat siirtyneet Metsähallitukselle ja avautuneet tänä keväänä myös suurelle yleisölle. Viimeiset asukkaat ovat muuttaneet saaarista pois 20 vuotta sitten ja suunnilleen yhtä kauan Vallisaari on ollut miehittämätön linnake. Saari on saanutkin olla suhteellisen rauhassa ja se näkyy luonnossa. Puut olivat korkeita, kallioilla kasvoi paljon kukkia, perhoset lentelivät ja linnut sirkuttivat. Vanhaa kylänraittia kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa pieneässä maalaiskylässä 50 vuotta sitten. Ja sellainen se kait vähän olikin, saaressa asui nimittäin 50-luvulla parisataa henkeä ja oma kansakoulukin siellä oli.

Vallisaari o…